Çelebi'nin AKP'ye geçişine 'tamamen duygusal' yorumu

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'nin AKP'ye katılımına ilişkin ilginç bir imada bulunarak "Sayın Çelebi için söyleyeceğim şudur, tamamen duygusaldır" dedi.

Çelebi'nin AKP'ye geçişine 'tamamen duygusal' yorumu

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Bağımsız Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’nin AKP’ye katılmasına dair gelen bir soru üzerine ilginç bir değerlendirmede bulundu.

Çelebi “Burada iki ayıp var. Temmuz ayında RTÜK’ün bir üyesi başka bir görev nedeniyle istifa etti. Temmuz, ağustos, eylül, ekim. Dört ay geçti. RTÜK bu boşalmayı Meclis’e bildirmedi. Bu bir ayıp. Bildirmese bile geçmişte örnek var. Meclis Başkanı resen seçim yapabilir. Yapmadı, bu ikinci ayıp. İkinci siyasi ahlak dışılık” dedi.

“TAMAMEN DUYGUSAL”

“Çok minik bir farkla, binde 38’lik farkla İYİ Parti’ye düşerken, AK Parti bir milletvekili transfer etmek suretiyle yeni bir koltuk kazanmış gibi görünüyor. RTÜK’te bir koltuk kazanmak için Erdoğan, böyle bir siyasi etik dışı bir iş yaptı”diyen Altay, “Sayın Çelebi için söyleyeceğim şudur, tamamen duygusaldır. Bir yıl içinde üç siyasi parti değiştirmiş bir arkadaşımızdan bahsediyoruz. Herhalde çok duygusal ilişkiler nedeniyledir” ifadelerini kullandı.