Çavuşoğlu'ndan Lavrov görüşmesinin ardından 'Montrö' açıklaması: Sözleşmenin tam olarak uygulanacağını açıkladık

"Montrö Sözleşmesi’ni de her zaman olduğu gibi yine tam olarak uygulayacağımızı açıkladık"

Çavuşoğlu'ndan Lavrov görüşmesinin ardından 'Montrö' açıklaması: Sözleşmenin tam olarak uygulanacağını açıkladık

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin görüşmeler amacıyla gittiği Moskova’da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la bir araya geldi. Çavuşoğlu, mevkidaşı Lavrov ile yaptığı görüşmede “Montrö Sözleşmesi’ni de her zaman olduğu gibi yine tam olarak uygulayacağımızı açıkladık” dedi.

Rusya ve Ukrayna arasındaki çatışmalar 21’inci gününde sürerken Türkiye’nin diplomatik temasları da sürüyor. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, mevkidaşı Lavrov ile Moskova’da bir araya geldi.

Çavuşoğlu, Lavrov ile görüşmesinde şunları söyledi:

“Bugün görüşmelerimizde öncelikle önümüzde bir kriz var. Bu krizin barışçıl yollarla sonlandırılması konusunda sarf ettiğimiz çabalar dahil görüşmelerimizde dile getireceğiz. Türkiye başından beri net bir tutum sergilemiştir. Dengeli, objektif, haktan ve hukuktan yana tutumunu açıkça göstermiştir. Her iki tarafla da ilişkileri iyi olan bir ülke olarak dürüst bir arabuluculuk ve kolaylaştırıcı rolümüzü tüm zorluklara rağmen sürdürdük. Bu doğrultuda Montrö Sözleşmesi’ni de her zaman olduğu gibi yine tam olarak uygulayacağımızı açıkladık.”

Bugüne kadar ilişilerimizin yanında birçok zor dosyada Rusya Federasyonu’yla birlikte çalışageldik. Bugün bir masa etrafındayız. Bir kere daha bu güvenden dolayı teşekkür ediyorum. İkili ilişkilerimizin kapsamı çok geniş”

Çavuşoğlu, Rusya’nın ardından Ukrayna’ya giderek mevkidaşı Dimitro Kuleba ile de görüşecek.