Çavuşoğlu, Rusya için 'tehdit' dedi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çekya'da mevkidaşıyla yaptığı ortak basın toplantısında Rusya için "NATO’nun karşısında en önemli iki tehditten biri" ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu, Rusya için 'tehdit' dedi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çekya’ya düzenlediği resmi ziyaret çerçevesinde Çekya Dışişleri Bakanı Jan Lipavsky ile görüştü.

Görüşme sonrası ortak basın açıklamasında konuşan Çavuşoğlu, Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliği sürecinde “Türkiye’nin güvenlik endişelerinin dikkate alınması” gerektiğini belirtti.

Çavuşoğlu’nun konuşmasında, Rusya’dan “tehdit” olarak söz etmesi dikkat çekti.

Çavuşoğlu’nun konuşmasında ilgili bölüm şöyle:

“Türkiye NATO’nun açık kapı politikasına her zaman desteklemiştir. Sonuçta şu anda iki aday ülke var. Şu an NATO’nun karşısında en önemli iki tehditten biri Rusya diğeri de terörizmdir. Dolayısıyla tüm müttefiklerin endişelerinin dikkate alınmasını istiyoruz. Bu ülkelerin terör örgütlerine verdiği destek açık. Türkiye’ye yönelikte kısıtlamalar yapan iki ülke. Bu konuda beklentilerimizi ve endişelerimizi her iki tarafa da yazılı olarak ilettik. Şimdi bu iki ülkeden cevap bekliyoruz. Bu konularda NATO’da genel sekreterle daha detaylı konuşacağız. Türkiye’nin güvenlik endişelerinin dikkate alınması gerektiğini ve teröre desteğin sonlandırılması gerektiğini bir kere daha burada söyledik.”