Çavuşoğlu, İsrail Dışişleri Bakanı Lapid'le görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid ile telefon görüşmesi yaptı.

Çavuşoğlu, İsrail Dışişleri Bakanı Lapid'le görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid ile telefonda görüştü.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid ile bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmenin içeriğine ilişkin bilgi paylaşılmadı.

Diplomatik kaynaklar, gün içinde, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’un Türkiye’yi ziyaret ihtimaline ilişkin de AKP’li Cumhurbaşkanı  Tayyip Erdoğan’ın Herzog’la bir telefon görüşmesinde “Türkiye’ye bekleriz” şeklindeki davetine “Ben de gelmek isterim” yanıtını aldığını paylaşmıştı.

Öte yandan AKP’yle İsrail arasındaki yakınlaşmanın “nişane”si olan bu adım, 13 yıl sonra ilk kez İsrail ve Türk Dışişleri Bakanları arasında bir telefon görüşmesi olmasıyla da dikkat çekiyor.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da geçen ay Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Türk Yahudi Toplumu ve İslam Ülkeleri Hahamlar İttifakı Üyelerini kabulünde yaptığı konuşmada “Türkiye-İsrail ilişkileri bölgemizin istikrarı ve güvenliği bakımından hayatidir. Bu konuda özellikle sizlerin desteğini önemsiyorum. İşbirliğimizi geliştirmeye yüksek potansiyelimizi daha iyi değerlendirmeye hazırız” demişti.