Burhaniye'deki Kuvayı Milliye Anıtı'na saldırı

Akın, yazılı açıklamasında, bunun Kuvayı Milliye'nin başkenti olan Balıkesir'in tarihine ve Milli Mücadele'ye yapılan bir saldırı olduğunu belirtti.

Burhaniye'deki Kuvayı Milliye Anıtı'na saldırı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Balıkesir Burhaniye’deki Kuvayı Milliye Anıtı’nın tahrip edilmesini kınayarak, “Bu saldırı çok açık bir provokasyondur. Bu saldırı içinde kimler varsa bir an önce bulunmalı ve yargı önüne çıkarılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Akın, yazılı açıklamasında, bunun Kuvayı Milliye’nin başkenti olan Balıkesir’in tarihine ve Milli Mücadele’ye yapılan bir saldırı olduğunu belirtti.

“İstiklal Madalyasını hak eden Balıkesir’imize yapılan bu saldırı çok açık bir provokasyondur. Bu saldırı içinde kimler varsa bir an önce bulunmalı ve yargı önüne çıkarılmalıdır.” ifadelerini kullanan Akın, şunları kaydetti:

“Kuvayı Milliye Anıtı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde emperyalizme karşı direnişimizin, Milli Mücadelemizin sembolü, Kuvayı Milliye’nin simgesidir. Bu anıta yapılan saldırıyı kim nereden ve nasıl cesaret alıyor? Bu hain saldırı Balıkesir’e saldırmak, Burhaniye’ye saldırmak ve hemşehrilerimin milli değerlerine saldırmaktır. Bu çirkin saldırı ülkemize yapılabilecek nankörlüktür. Bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum.”