Bülent Turan, AKP'nin seçimi kaybederse ne yapacağını açıkladı

"Seçimler zamanında yapılacaktır. O seçimlerde, 20 yıldan beri AKP’ye yön vermiş insanların talebiyle tekrar bize yetki verirlerse veya vermezlerse baş göz üstüne diyeceğiz"

Bülent Turan, AKP'nin seçimi kaybederse ne yapacağını açıkladı

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, erken seçim konusundaki kamuoyunda yaşanan tartışmalarla ilgili açıklamada bulundu. Turan, “20 yıldan beri AKP’ye yön vermiş insanların talebiyle tekrar bize yetki verirlerse veya vermezlerse baş göz üstüne diyeceğiz” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi ( TBMM) Genel Kurulu, gündem dışı konuşmaların ardından söz alan grup başkanvekilleri, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de ekonomik bir kriz yaşandığını belirten CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “Türkiye kötü yönetildiği için, kaynakları doğru kullanılmadığı için ekonomik krizle boğuşuyor. Vatandaş bir ekmeğe, bir yumurtaya muhtaç. Ak Parti bunu görmüyor, duymuyor. Ülkede üretim yok, ülkeye yatırımcı gelmiyor, işsizlik aldı başını gidiyor, ekonomide yapısal sorunlara çözüm bulunamıyor ama Cumhur İttifakı’ndan ses yok” dedi.

ERKEN SEÇİM KONUSUNA DEĞİNDİ

Engin Özkoç’un ardından söz alan ve muhalefet partilerinin eleştirilerine yanıt veren AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, ‘erken seçim’ konusunda şu ifadeleri kullandı:

“Biz, 1,5 yılda bir seçim yapılmasın diye, erken seçim olmasın diye sistem değişikliği talep etmiştik. Tam da biz, seçim zamanında yapılsın diye bu sistemi tercih etmiştik. Seçimler zamanında yapılacaktır. O seçimlerde, 20 yıldan beri Ak Parti’ye yön vermiş insanların talebiyle tekrar bize yetki verirlerse veya vermezlerse baş göz üstüne diyeceğiz.”