Böyle buyurdu Diyanet: Vadesiz hesaplar dinen uygun değil

Verdiği fetvalarla tartışma yaratan Diyanet, “Bankaların vadesiz mevduat hesaplarına para yatırmanın dini hükmü nedir?” sorusuna, “Dinen uygun değildir” yanıtını verdi.

Böyle buyurdu Diyanet: Vadesiz hesaplar dinen uygun değil

Din İşleri Yüksek Kurulu, bu kez de vadesiz mevduat hesaplarına yönelik dikkati çeken çıkışa imza attı. Kurul, “Bankaların vadesiz mevduat hesaplarına para yatırmanın dini hükmü nedir?” sorusuna, “Dinen uygun değildir” yanıtını verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu’na ait internet sitesine ilginç bir soru geldi. Bir yurttaş kurula, “Bankaların vadesiz mevduat hesaplarına para yatırmanın dini hükmü nedir?” diye sordu.

Kurulun yanıtında vadesiz mevduat hesapları, “İstenildiğinde çekilmek üzere para yatırılan ve herhangi bir faiz getirisi olmayan banka hesapları” olarak tanımlandı. Ancak kurul, vadesiz mevduat hesabına yatırılan paranın, “Faiz gibi dinen meşru olmayan işlemlerde” kullanılmasının söz konusu olabileceğini belirterek, “Bu hususta meşru seçenekler olduğu sürece, zorunluluk olmadıkça paranın böyle bir hesapta tutulması dinen uygun değildir” ifadelerini kullandı.