Bolu'da tavuk fabrikasındaki işçiler 'ramazan' nedeniyle aç bırakılıyor!

Bolu’daki iki tavuk fabrikasında oruç tutmayan işçilere yemek verilmediği iddia edildi. İşçiler, oruç tutmaya engel sağlık sorunu olup olmadığına dair kendilerinden rapor istendiğini söyledi.

Bolu'da tavuk fabrikasındaki işçiler 'ramazan' nedeniyle aç bırakılıyor!

Bolu’da faaliyet gösteren Erpiliç ve Bolca Hindi fabrikasında Ramazan ayının başından itibaren işçilere yemek verilmediği öne sürüldü.

Aynı kişiye ait olan her iki fabrikada da işçiler, Ramazan ayının ilk gününden itibaren yemek ve mola hakkının ellerinden alındığını söyledi.

İKİ FABRİKADA 3 BİN KİŞİ ÇALIŞIYOR

Erpiliç fabrikasında yaklaşık 2 bin 500 kişi çalışırken Bolca Hindi’de 500 kişi çalışıyor. Bolca Hindi, 2017 yılında Erpiliç tarafından satın alındı. Et ürünleri sektöründe faaliyet gösteren iki fabrikada toplam çalışan sayısı 3 bin kişi. Gazete Duvar‘ın aktardığına göre işçiler, daha önce de Ramazan ayında benzer bir uygulama olduğunu ama artık duruma isyan etme noktasına geldiklerini söyledi.

‘NEDEN ORUÇ TUTMUYORSUN’ RAPORU!

İşçiler, Ramazan ayının başlaması itibariyle yemekhanenin kapatıldığını belirterek Ramazan ayından önce yaklaşık bir saat yemek, iki kere de çay molaları olduğunu anlattı. Ramazan’ın ilk gününden itibaren fabrikadaki yemekhanenin kapatıldığını ve bu nedenle evden yemek getirmeye başladıklarını söyleyen işçiler, yöneticilerin oruç tutmayan işçilerden oruç tutmaya engel bir sağlık sorunu olup olmadığına dair rapor istediğini belirtti. İşçilerin anlattığına göre, tepkiler üzerine bir süre sonra ekmek arası verilmeye başlandı. Ancak çay molaları geri gelmedi.