Bölge müdüründen gümrük memuruna toplantıda tokat!

Bir gümrük müdürünün bir memura hakaret edip şiddet uyguladığı görüntüler büyük tepki çekti.

Bölge müdüründen gümrük memuruna toplantıda tokat!

Ticaret Bakanlığı Gürbulak Bölge Müdürü Osman Erdoğan, vergi mükelleflerinin katıldığı toplantıda bir gümrük muhafaza memuruna tokat attı.

Videodaki görüntülere göre, bir toplantıda konuşan Osman Erdoğan, ayakta duran iki memuru göstererek “İhtar aldığı gün sözleşmesi feshedilir. Ama bu adam öyle değil, bak sakallı gelmiş” dedikten sonra bir memura tokat atıyor. Erdoğan, tokatın ardından “Eşek sıpası” diyerek hakaret ediyor.

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, sosyal medya hesabından sözkonusu gümrük müdürünün memura hakaret edip tokat attığı görüntüleri paylaştı.

Videoda memura tokat atan kişinin Gürbulak GTB Bölge Müdürü olduğunu belirten Polat, ‘‘Bir muhafaza memurunu mükellefin önünde nasıl tokat atıp küfredebilir bir müdür? Mesleğin ağırlığını özümsemiş onurlu insanlar yapmalı bu işi. Bu adam Gürbulak GTB Bölge Müdürü… Üzerlerindeki üniforma hem devleti hem gümrük teşkilatını temsil ediyor. Kutsal yani! Kamu görevlisine hakaret nitelikli suç. Beyefendi mükelleflere program satacak diye mi kutsalımız küçümseniyor?’‘ diye yazdı.

“BURASI MUZ CUMHURİYETİ DEĞİL”

Gümrük Memurları Sendikası’nın sosyal medya sayfası üzerinden yapılan açıklamada da ilgili video paylaşılırken şöyle denildi:

“Sayın Bölge Müdürü gördüğümüz bu video çok onur kırıcı. GÜM-SEN Gümrük çalışanları sendikası olarak bu konuyu asla görmezden gelmeyeceğiz bilginiz olsun. Burası muz cumhuriyeti değil, o tokat attığınız pırıl pırıl bu ülkenin üniversite mezunu gencidir.”