Boğaziçi'nin kayyum rektöründen Kılıçdaroğlu'na: Esefle kınıyoruz

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları üzerine CHP liderini 'Esefle kınıyoruz' diyerek hedef aldı.

Boğaziçi'nin kayyum rektöründen Kılıçdaroğlu'na: Esefle kınıyoruz

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan kayyım rektör Naci İnci’nin yönetimindeki Boğaziçi Üniversitesi’nden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “kınama” geldi.

Üniversite rektörlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu’nun bugünkü grup toplantısında sarfettiği Boğaziçi Üniversitesi’yle ilgili sözlerine işaret edilerek şöyle denildi:

“Bir siyasi parti liderinin partisinin grup toplantısında Üniversitemizi gündem yaparak günlük politikanın malzemesi yapmasını esefle kınıyoruz. Ülkemizin önemli değerlerinden biri olan Boğaziçi Üniversitesi eğitim ve araştırma alannda yaptığı çalışmalarla her zamankinden daha da güçlü bir şekilde yoluna devam etmektedir.

2021 yılında kuruluşu gerçekleşen Hukuk Fakültemiz ve diğer yeni programlarımız için yapılan kapatma iması ise ülkemizin geleceği için oluşturulan eğitim birimlerini yok etme anlayışı taşımaktadır. Yeni eğitim ve araştırma alanlarının kurulmasını teşvik etmek yerine yok edilmesinin vaat edilmesi anlaşılmazdır. Var olanları yok etmek üzerine kurulu bu anlayış yerine eğitim alanında geleceğe dönük yeni önerilerin geliştirilmesini önceleyen bir bakış açısının hakim olmasını diliyoruz.”

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Partisinin bugünkü grup toplantısında Boğaziçi Üniversitesi davası ile ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, “Haksız hukuksuz bir şekilde avukatlar çıkarıldı öğrenciler çıkarıldı hakim terk etti tam bir garabet yaşandı. Başarılı öğrencilerin yurt dışına gitmesi lazım. Yurt dışındaki bazı özel üniversitelerden bunlar kabul edilmişler onların yurt dışı yasakları da halen devam ediyor. Boğaziçi Üniversitesinin bütün yönetimine ve iktidara seslenmek isterim tepeden inme hukuksuz bir şekilde üniversitedeki bütün demokratik atmosferi yok ediyorsanız ve öğretim üyeleri 21. yy.’da biz bu yönetimi istemiyoruz diye aylardır gösteriyorlarsa bütün yeni açtıkları fakülteleri, programları iktidara geldiğimizde tamamıyla kapatacağız. Boğaziçi Üniversitesi gerçek anlamda Boğaziçi Üniversitesi olacak. Haksız hukuksuz bir şekilde belli makamlara gelenlerin de görevlerine son vereceğiz kardeşim. Eski yerlerinize tıpış tıpış gideceksiniz. Burası sıradan bir okul değil burası Türkiye’nin göz nuru Boğaziçi Üniversitesi diyeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.