Boğaziçi Üniversitesi'nde yurt mağduriyeti

Bir süre önce Boğaziçi yönetiminin öğrencilere iletmiş olduğu bir mailde, Kilyos hazırlık kampüsünün Anadoluhisarı yerleşkesine taşınacağı, Kilyos kampüsün ise lisans ve yüksek lisans öğrencilerine tahsis edileceği bilgisi veriliyordu.

Boğaziçi Üniversitesi'nde yurt mağduriyeti

Boğaziçi Üniversitesi hazırlık öğrencileri, hazırlık eğitiminin verildiği Kilyos kampüsünün, Marmara Üniversitesinden devralınan Anadoluhisarı yerleşkesine taşınmasından sonra yeterli olarak sağlanmayan yurt imkanlarından dolayı mağduriyet yaşıyorlar.

Bir süre önce Boğaziçi yönetiminin öğrencilere iletmiş olduğu bir mailde, Kilyos hazırlık kampüsünün Anadoluhisarı yerleşkesine taşınacağı, Kilyos kampüsün ise lisans ve yüksek lisans öğrencilerine tahsis edileceği bilgisi veriliyordu. Kilyos kampüsü yaklaşık 1000 öğrenciye yurt sağlayabilme kapasitesinde iken şehir dışından gelen öğrenci çoğunluğunun yerleşebileceği uygun yurt imkânının kampüsün taşınması ile sağlanamayacağı görülüyor. Öğrencilerin bir kesiminin Kandilli kampüsünde bulunan yurtlara yerleştirildiği bilgisi veriliyor. Fakat Kandilli kampüsü içerisinde yer alan yurtların yeterli sayıda yatak kapasitesi olmadığı biliniyor.

Okul yönetiminin 6 Eylül’de açıkladığı yurtlara yerleştirme sonuçlarının her sene toplu liste olarak açıklanıyor olmasının aksine bu sene her öğrenciye birebir mail yolu ile yerleşip yerleşmediği bilgisi gönderilmiş. Öğrenciler ise bu durumun şaibe yarattığını ve torpil ihtimalinin yüksek olabileceğini söylüyorlar.