Bodrum Yalıkavak Marina'da kaçak inşaat

"Peker’in ‘çökme’ ve kaçakçılık iddialarıyla gözlerin çevrildiği Yalıkavak Marina’nın bir süre sessizliğe gömülmesini beklerdiniz değil mi? Ama öyle değil. Yalıkavak Marina’daki eski otel binası yıkıldı ve ruhsatsız iki katlı bina yapılıyor."

Bodrum Yalıkavak Marina'da kaçak inşaat

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in ifşalarıyla kamuoyunda yer bulan, Bodrum Yalıkavak Marina’da yaşanan gelişmeleri BirGün yazarı Timur Soykan bugünkü köşesine taşıdı. Bodrum Yalıkavak Marina’da 5 aydır ruhsatsız şekilde inşaat yapıldığını belirten Soykan, “O marinada kaçak inşaat” başlıklı yazısında şunları kaydetti:

Bu kadar büyük iddialar, skandallar ortalığa saçılmışken insan en azından marinanın bir süre sessizliğe gömülüp suların durulmasını bekleyeceğini düşünüyor değil mi?

Ama değil…

Burası Yeni Türkiye…

Tüm gözler üzerinde olsa da kimin umurunda.

Bodrum Yalıkavak Marina’da 5 aydır ruhsatsız şekilde inşaat yapılıyor. Üstelik Bodrum Belediyesi’nin mühürlediği şantiyede vinçler ve işçiler arı gibi çalışıyor. Ayrıca Bodrum genelinde turizm sezonu nedeniyle inşaat yasağı varken bu çalışmalar devam ediyor.

Marinadaki eski otel binası tamamen yıkılmış ve yerine iki katlı çok daha büyük bir otel inşa ediliyor. Önceden 11 odalı olan oteldeki oda sayısının en az iki kat arttığı öne sürülüyor.

Bodrum Belediyesi yetkilileri, marinayı işleten şirketin tadilat ruhsatı için başvurduğunu ve incelemenin sürdüğünü ifade etti. Şirkete ruhsatsız inşaatın durması için uyarı yapıldığını belirten belediye kaynakları “Vatandaşlardan şikâyetler geliyor. 2 kez mühürlememize rağmen çalışmaya devam ediyorlar” dedi.

İmara göre; marinanın bulunduğu denizin üzerine dolgu alanda yapılaşma oranının yüzde 20 olduğunu ifade eden Bodrum Belediyesi yetkilileri kendilerine sunulan tadilat projesine göre; marinada daha önce kullanılmayan rezerv olarak bırakılan alanda yapılaşmaya gidildiğini ifade ediyor. “Şu an ruhsat başvurusu son inceleme aşamasında. Fazlası yapıldıysa ruhsat verilmeyecek. Fazla yapılan bölümler yıkılacak” diye konuşuyorlar.