Birleşik Kamu-İş'in TÜİK eylemine polisten sert müdahale: Gözaltılar var

Polisin biber gazıyla da müdahale ettiği olayda, Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Balık'ın da aralarında olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Birleşik Kamu-İş'in TÜİK eylemine polisten sert müdahale: Gözaltılar var

TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarına tepkiler sürerken, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Ankara’daki kurumun önünde eylem yapmak istedi. Ancak, Birleşik Kamu-İş’in TÜİK’in önünde, açıklanan enflasyon oranlarını protesto etmek için yapmak istediği basın açıklamasına polis izin vermedi.

Polis, konfederasyon üyelerine biber gazı sıkarak müdahale etti. Engellenen eylemde “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı.

Görüntü almak isteyen gazetecilerin de engellendiği polis müdahalesinde, Genel Başkan Mehmet Balık da dahil olmak üzere çok sayıda Birleşik Kamu-İş üyesi gözaltına alındı.

Bu sırada eski Birleşik Kamu-İş Merkez Yönetim Kurulu üyesi Hasan Kütük, şunları söyledi:

“Pahalılığı, yoksulluğu, zamları görmezden geliyorlar. Bu ülkenin emekçileri de bunun en uygun zamanda demokratik yollardan hesabını soracak. Ve TÜİK de bundan gereken dersi alacaktır. Burada arkadaşlarımıza yapılan da hiçbir insani, vicdani, demokratik kurallara uymayan bir baskı ve zulümle karşı karşıyayız. Şu anda genel başkanımız gözaltındalar. Belki oradan bizi zorla itebilirler. Ama biz arkadaşlarımız serbest bırakılıncaya kadar bu eylemi sürdüreceğiz.”

Birleşik Kamu-İş Genel Dış İlişkiler ve Ar-Ge Sekreteri Levent Akça, daha sonra şu açıklamayı yaptı:

“Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu ve bağlı sendikaların ve şube başkanları olarak geçim zorluğu çektiğimiz şu günlerde sahte rakamlarla halkımızı aldatan TÜİK’in önünde en demokratik hakkımız olan basın açıklamamız şiddetle engellenmiştir. Arkadaşlarımız şiddete maruz kalmıştır. Gözaltına alınmıştır. Şu an beş tane arkadaşımız gözaltındadır. Anayasal hakkımızı kullanmamızın önüne geçilmiştir.

Bizler biliyoruz ki bu mücadele burada bitmeyecek. Hayat zorluğunun en tavan yaptığı günlerde, sesimizi basın yoluyla duyurmaktan başka çaremizin olmadığı bu günlerde basın açıklaması yapmamızın dahi önüne geçilmiştir. Şunu buradan ilan ediyoruz: ‘Bu mücadele arkadaşlarımız serbest bırakılana kadar devam edecek. Nerede engellerse engellesinler, sesimizi daha yüksek duyurarak daha fazla konuşacağız. Birleşik Kamu-İş bundan sonra her gün alanlarda. Bu haklar bize teslim edilene kadar mücadeleye devam edeceğiz.

Daha dün mazota iki lira zam gelmiş. Bize yapılan maaş artışı falan yok arkadaşlar. Bize hiçbir şey verilmedi. Bize verdikleri günün akşamında tekrar geri aldılar. Biz bunları söke söke; haklarımız teslim edilene kadar haklarımız verilene kadar mücadeleye devam edeceğiz.”