Binali Yıldırım: Uçurumun kenarındayız

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Rusya-Ukrayna savaşının Türkiye'ye etkileri için konuşurken "üm dünyayı ilgilendiriyor. Tabiri caizse bir uçurumun kenarındayız, en önce de ateşin ulaşacağı yer Türkiye" dedi.

Binali Yıldırım: Uçurumun kenarındayız

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, partisinin İzmir İl Gençlik Kolları tarafından Balçova’da düzenlenen Gençlik Buluşması’nda konuştu.

Bir kişinin “Türkiye’de Rusya ile Ukrayna arasında devam eden barış görüşmeleriyle ilgili ne düşünüyorsunuz?” sorusuna Yıldırım, şu yanıtı verdi:

“Rusya ve Ukrayna krizi sadece 2 ülkeyi ilgilendirmiyor. Tüm dünyayı ilgilendiriyor. Tabiri caizse bir uçurumun kenarındayız, en önce de ateşin ulaşacağı yer Türkiye ama eğer bu yayılırsa Türkiye’de sınırlı kalmaz. Yeni bir dünya savaşı, Allah göstermesin bu da insanlığın felaketi. Orada olan haklı bir gerekçesi yok. Savaşın kazananı olmaz. Sayın Cumhurbaşkanımız bu savaşı ve krizin başlamasından çok önce bunu tahmin ettiği için her iki ülke nezdinde çok gayret etti. Engellenemedi, bu noktaya geldik. Çabalar durmadı.”

“KAYBETMEYECEĞİZ”

Yıldırım, seçimler ve partisinin MHP ile birlikte hazırladığı seçim yasası teklifi için ise şöyle konuştu:

“Kaybetmeyeceğiz, onun için de korkmuyoruz. Muhalefet her zaman böyle düşünür. Onu yadırgayacak bir şey yok. Biz 15 sefer karşı karşıya çıkmışız, 15’inde de açık ara halletmişiz. Bu da farklı olmayacak. Biz ülkemiz ve milletimiz için halis duygularla çalışıyoruz. Seçim kanununda neyi eleştiriyorlar? Orada eleştirecek hiçbir şey yok. Ne diyor; herkes ittifak kurabilir. Tüm partiler birbirleriyle ittifak kurabilir, bir sınırlama yok ama herkesin aldığı oy kendine. Başkasının oyuyla milletvekilli seçimi olmayacak diyor. Sen 100 bin oy aldın, öbür parti 10 bin oy aldı. 10 bin oy hiçbir işe yaramıyor. Diğer fazla oy alan partinin hanesine yazılıyor. O bir tane daha fazla milletvekili çıkarıyor. Haksızlık bu. O düzeltiliyor.”