Bilal Erdoğan cehaletini konuşturdu: Kapitalizmin temelindeki felsefe; İşte Darwin...

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, "sahtekar insanlar üretiyor" diye şikayet ettiği kapitalizminin temelinde Darwin'in bulunduğunu öne sürdü.

Bilal Erdoğan cehaletini konuşturdu: Kapitalizmin temelindeki felsefe; İşte Darwin...

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu, denizcilik ve restoran işletmeciliği başta olmak üzere birçok alanda gösteren şirketleri ve ailesinden kaynaklı serveti bulunan Bilal Erdoğan ‘kapitalizm’den şikayet etti.

Kocaeli’de İmam Hatipliler Derneği İl Başkanları Toplantısı’na katılan Bilal Erdoğan, “kapitalist düzenin insanı sahtekarlaştırdığını, ümmetin bu işten korunması gerektiği konusunda İmam Hatiplere büyük iş düştüğünü” dile getirdi.

Kapitalizm üzerine konuşmaya devam eden Erdoğan, sözkonusu sömürü düzeninden evrim teorisinin kurucusu Charles Darwin’i sorumlu tuttu. Erdoğan, “Şu anda batı medeniyeti kapitalist düzenin temelindeki felsefe; İşte Darwin. Altta kalanın canı çıksın. ‘İnsan insanın kurdudur’ dedi ya… Altta kalanın canı çıksına dayalı bir medeniyetten bahsediyoruz şu anda. Hani, ‘Batı medeniyeti dünyayı şöyle geliştirdi, böyle teknolojik ilerlemeler oldu, insan uzaya çıktı, aya çıktı’ denir. Tamam yaptı, sonra ne oldu? İnsan, insanlığını yitiriyor gözümüzün önünde. İnsanın insana güveni kalmamış durumda. Batıda insanın insana güveni kalmadı. Ne yapmaya çalışıyorlar. Kanunlarla, yasaklarla, caydırıcılıkla, derin devlet yapılarıyla bir düzen korumaya çalışıyorlar” dedi.

Erdoğan, sözlerinin devamında ise “Bizim medeniyetimiz böyle değil. Bizim medeniyetimizde bizim inancımızdan temellenmiş olan medeniyetimizde durum böyle değil. Bizde insanın insana güveni esas. Başka insanın kendisine tehdit olduğunu görmemesini esas alan bir düzen. İnsanın kendisini birinci etapta Allah’a karşı sorumlu gördüğü bir düzen. Bir kanundan, cezadan korktuğu için değil; bu dünyadan sonraki hesap vermesinden çekindiği için bu dünyada yaptığı işe çekidüzen veren bir insan profilinden, bir medeniyet anlayışından biz beslenmişiz” ifadelerini kullandı.