Bilal Erdoğan: Biz Smith ve Marx ile iktisat öğrenmeye başladık, İbn Haldun ile başlayabilirmişim

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, İbn Haldun Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada "Biz Smith ve Marx ile iktisat öğrenmeye başladık. İbn Haldun ile başlayabilirmişim sonradan fark ediyorum" dedi.

Bilal Erdoğan: Biz Smith ve Marx ile iktisat öğrenmeye başladık, İbn Haldun ile başlayabilirmişim

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurucuları arasında olduğu TÜRGEV tarafından kurulan İbn Haldun Üniversitesi’nde (İHÜ) yöneticiler, üniversitenin Başakşehir’deki yerleşkesinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

İHÜ’de öğrenciye “alternatif perspektif” kazandırmaya çalıştıklarını iddia eden Erdoğan, şunları kaydetti:

“Biz Smith ve Marx ile iktisat öğrenmeye başladık. İbn Haldun ile başlayabilirmişim sonradan fark ediyorum. Niye İbn Haldun ile başlatmamışlar? Bizim hocalarımızın haberi yok İbn Haldun’dan. Ama Smith ve Marx’ın 300-400 yıl sonra yazdıkları şeylere bakıyorsun İbn Haldun ile birçok benzerliği, çakıştığı yerleri var. Dolayısıyla biz burada o iki perspektifi de kazandıralım ki çocuk tamamen Batı paradigmasının yetiştirdiği bir bilim insanı olmak durumunda kalmasın, buna zorlanmasın. Onun da dışına çıkabilsin. Çünkü şu anda Batı da yavaş yavaş bitiyor, kendisini tüketiyor. Öyle bir döneme giriyoruz ve buna alternatif paradigma geliştirecek kişinin bunun dışında düşünebilen bir bilim insanı, fikir insanı olması lazım. Fikri bağımsızlıkta biz bunu hedefliyoruz. Bu dile kolay aslında ama bir idealdir, bunun için gayret gösterdiğimizi söyleyebilirim.”