Biden'dan Ukrayna'ya 'hava savunma sistemi' sözü

Açıklamada, Biden’ın görüşmede Rusya'ya yönelik yaptırımlar, Rusya’yı işlediği savaş suçlarından sorumlu tutmak ve Ukrayna'ya güvenlik, ekonomik ve insani yardım sağlamak için ABD’nin müttefikleri ve ortaklarıyla çalışmaya devam ettiğini vurguladığı aktarıldı.

Biden'dan Ukrayna'ya 'hava savunma sistemi' sözü

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin ABD Devlet Başkanı Joe Biden ile telefonda yaptığı görüşmede hava savunma sistemleri ele alındı.

Beyaz Saray tarafından görüşmeye ilişkin yapılan yazılı açıklamada “Başkan Biden, Ukrayna’ya gelişmiş hava savunma sistemleri de dahil olmak üzere kendisini savunması için gereken desteği sağlamaya devam etme sözü verdi” denildi.

Açıklamada, Biden’ın görüşmede Rusya’ya yönelik yaptırımlar, Rusya’yı işlediği savaş suçlarından sorumlu tutmak ve Ukrayna’ya güvenlik, ekonomik ve insani yardım sağlamak için ABD’nin müttefikleri ve ortaklarıyla çalışmaya devam ettiğini vurguladığı aktarıldı.

Zelenski ise, sosyal medya hesaplarından yaptığı yazılı açıklamada, Biden ile yararlı bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirtti.

Görüşmenin ana gündem maddesinin hava savunma sistemi olduğunu vurgulayan Zelenski, “Şu anda bu, savunma iş birliğimizde 1 numaralı önceliktir” ifadesini kullandı.