Biden'dan Rusya'ya açık tehdit

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna gerilimi üzerinden saldırı tehditlerini devam ettirerek "Rusya herhangi bir harekete geçerse biz de müttefiklerimizle harekete geçeceğiz" dedi.

Biden'dan Rusya'ya açık tehdit

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray’da Rusya-Ukrayna gerginliğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Basın toplantısı düzenleyen Biden, şu ifadeleri kullandı:

“Putin ile diplomasiye devam için mutabık kaldık, diplomatik çabalarımız devam edecek. Ukrayna Rusya’yı tehdit etmiyor. NATO, Ukrayna’ya füze konuşlandırmıyor. Rus vatandaşlara seslenmek istiyorum, siz bizim düşmanımız değilsiniz.

Hiç şüpheniz olmasın ki ABD, NATO ülkelerinin her bölgesini savunacak. NATO’nun doğu kanadını güçlendirmeye çalışıyoruz. Eğer Rusya herhangi bir harekete geçerse biz de müttefiklerimizle harekete geçeceğiz”

“Rusya saldırırsa, bu onların seçimi olacaktır” diyen Biden, “Saldırının Rusya için bedeli yüksek olacaktır. İşgale uzun vadeli yaptırımlarla karşılık vereceğiz. NATO topraklarını tüm gücümüzle koruyacağız” diye konuştu.

“ABD halkı için demokrasiyi savunmak her zaman önem taşımıştır” diyen Biden, “Rusya ile ortak geçmişimizden yola çıkarak diplomasiyi seçebiliriz. Biz özgürlüğü savunuyoruz” iddiasında bulundu.