Beyaz Saray'dan Putin-Biden görüşmesi sonrası açıklama

ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna gündemine ilişkin telefon görüşmesi sona erdi. Görüşmeye dair Beyaz Saray'dan açıklama geldi.

Beyaz Saray'dan Putin-Biden görüşmesi sonrası açıklama

ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında, Ukrayna gerilimi konulu görüşmenin sona erdiği bildirildi.

Türkiye saati ile 19.04’te başlayan ve yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada “Biden Putin’e, ABD’nin diplomasi ve ‘diğer senaryolar’ için hazır olduğunu, eğer Rusya Ukrayna’yı işgal ederse kararlı ve hızlı bir karşılık olacağını söyledi” denildi.

Açıklamada Biden’ın Putin’e “Ukrayna’nın işgali büyük acılara yol açar ve Rusya’nın politik duruşunu zayıflatır” dediği aktarıldı.

Biden’ın Ukrayna’daki ABD vatandaşlarının güvenliği konusunda Putin ile dolaysız konuştuğu belirtilen açıklamada, iki liderin ayrıca önümüzdeki günlerde irtibat halinde olma konusunda anlaştıkları bilgisi verildi.

ABD yönetimi, Ukrayna’daki zorunlu olmayan diplomatik personelin ülkeyi terk etmesi talimatını vermiş, ayrıca ülkedeki 160 askerini de geri çekme kararı almıştı.