Bekir Bozdağ'dan güldüren 'yaşam tarzı' açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "20 yıldır bu ülkede hiç kimse çıkıp, 'AK Parti iktidarları bizim yaşam tarzımıza müdahale etti' diyemez" iddiasında bulundu.

Bekir Bozdağ'dan güldüren 'yaşam tarzı' açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat’ın Aydıncık ilçesinde toplu açılış töreninde konuştu.

Bakan Bozdağ, şarkıcı Gülşen’in aylar önceki bir konserinde imam hatiplilerle ilgili söylediği sözleri üzerine tutuklanmasına gelen tepkilere gönderme yaparak, “muhalefetin suç işleyen biri olduğunda yaşam tarzına müdahale dediğini” söyledi.

Bozdağ, şöyle devam etti:

“Yahu birine hakaret etmek, birine sinkaf etmek, birini tehdit etmek kim olursa olsun, kime karşı yapılırsa yapılsın suçtur. Birinin suç işlemesi halinde ceza hukukunun devreye girmesi nereden yaşam tarzına müdahaledir? Biz 20 yıldır iktidardayız. Kimin yaşam tarzına ilişkin tercihlerine en ufak bir müdahale yapmışız? 20 yıldır bu ülkede hiç kimse çıkıp, ‘AK Parti iktidarları bizim yaşam tarzımıza şöyle, böyle, müdahale etti, değiştirmeye zorladı’ diyemez. Sanki her gün, her yerde birilerinin yaşam tarzına müdahale ediliyormuş gibi bir algıyı yaymaya da kimsenin hakkı yoktur. Suç işlemek, kanunların suç olarak tanımladığı şeyleri işlediğinde birinin hukuku karşısında bulması yaşam tarzına müdahale değil. O ayrı bir şey. Suç suçtur. Ama yaşam tarzı tercihleri konusunda kime, nerede, nasıl müdahale edilmiş? Bir tane örnek göstersinler. Sadece ve sadece taraftarlarını kandırmak, ikna etmek, onları başka başka yönlere çekmek için bir gayretin içindeler.”