BBP'li Akdoğan'dan 'Enes Kara' yorumu: Bir velet öldü diye...

"Bir velet öldü diye cemaatleri mi kapatacağız? Bir ayyaş öldü diye meyhaneleri mi kapatacağız"

BBP'li Akdoğan'dan 'Enes Kara' yorumu: Bir velet öldü diye...

Büyük Birlik Partisi ( BBP ) MKYK Üyesi Ahmet Namık Akdoğan, Elazığ’da ailesinin baskısıyla cemaat yurdunda kaldığı gerekçesiyle intihar eden Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Enes Kara ile ilgili açıklamada bulundu.

“AYYAŞ ÖLDÜ DİYE MEYHANELERİ Mİ KAPATACAĞIZ”

Eskişehir’de “Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen Akdoğan, Enes Kara’nın ölümüne ilişkin, “Bir velet öldü diye cemaatleri mi kapatacağız? Bir ayyaş öldü diye meyhaneleri mi kapatacağız. O zaman ÇYDD, Lions Kulübü gibi yerlerde kapatılsın” ifadelerini kullandı.

“LATİFE OLDUĞUNU SÖYLEDİM”

Sözlerinin sosyal medyada yayılması ve tepki toplaması üzerine Ahmet Namık Akdoğan, yeni açıklamada bulunarak “Kardeşim ben bunun latife olduğunu orada bulunan 13 gazeteci arkadaşın huzurunda söyledim ondan sonrada evladımızın intiharına üzüldüğümü kendine uygun olmayan bir yurtta kalmaması gerektiğini ifade ettim. Etmedim mi?” dedi.

‘BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYDUM’

Akdoğan’ın gündemde tartışma yaratan açıklamalarından sonra BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Twitter hesabından açıklama yaptı

Destici şunları söyledi:

“Bu ülkenin her acısı bizim açımızdır. Enes Kara’nın kaldığı yurtta hayatına son vermesinden büyük üzüntü duydum. Ailesine başsağlığı, sabır diliyorum. Bu hadise bir kutuplaşma meselesi yapılmadan gerekli incelemeler yapılıp tekrarının yaşanmaması için de tüm tedbirler alınmalıdır.”