BBC: Boris Johnson istifa ediyor

İngiliz medyası, Johnson'ın istifa edeceğini duyurdu. İngiltere'de Başbakan Boris Johnson'a yönelik istifa baskısı hızla artarken hükümetteki görevinden ayrılanların sayısı 54'e ulaştı.

BBC: Boris Johnson istifa ediyor

İngiltere’de Boris Johnson hükümeti bir gün içinde dördü kritik pozisyonda 42 hükümet üyesinin istifa etmesiyle siyasi krizle karşı karşıya kaldı. Önceki akşam istifa eden Maliye Bakanı Rishi Sunak ve Sağlık Bakanı Sajid Javid’in ardından dün de Ulaştırma Bakanı Laura Prott ile Aile ve Çocuklardan Sorumlu Bakan Will Quince görevlerinden istifa etti. Bu bakanlıkların ardından bakan yardımcıları ve danışmanların da aralarında bulunduğu kabineden çok sayıda isim görevlerini bıraktığını açıkladı. 24 saat içinde hükümetten toplam 42 istifa gerçekleşirken, kabineye yeni atamalar yaparak görevine devam etme niyetinde olduğunu gösteren Başbakan Boris Johnson istifa etmeyeceğini söyledi.

Bugün İngiliz medyası, Johnson’ın bir açıklama yapacağını ve istifa kararını resmen duyuracağını öne sürdü.

Başta devlet kurumu olan BBC olmak üzere İngiliz televizyonları ve gazeteleri Johnson’ın baskıya dayanamadığını aktardı.

BBC, başbakanın önümüzdeki saatlerde konuşma yapacağını ve istifasını duyuracağını bildirirken, Sun ve Mirror gazetelerinin muhabirleri de istifa haberini bildirdi.

Sun, Johnson bu yaz yeni bir parti lideri seçilene kadar görevde kalacağını bildirdi.