Batı Karadeniz sele teslim: Taşkın riski tehlikeli boyuta ulaştı

Batı Karadeniz'de sağanak nedeniyle su baskınları ve sel felaketleri yaşanıyor. Kastamonu'nun İnebolu ve Bozkurt ilçelerinde etkili olan şiddetli yağış nedeniyle çaylar taştı, dükkan ve evlere su bastı, köprüler yıkıldı. Bölge halkı üst katlara çıkmaları konusunda uyarıldı.

Batı Karadeniz sele teslim: Taşkın riski tehlikeli boyuta ulaştı

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nca (AFAD), Batı Karadeniz bölgesinde “kırmızı” renkli uyarı verilen 6 ilde etkili şiddetli yağış ve sel baskınlarına karşı alınan tedbirler paylaşılarak, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. Meteoroloji’nin kırmızı renkli uyarı verdiği Batı Karadeniz’de devam eden şiddetli sağanak yağışlar hayatı olumsuz etkiledi. Kastamonu, Sinop, Bartın, Karabük, Zonguldak ve Düzce illerinde bu geceye kadar devam etmesi beklenen sağanak yağışlar için 2 bin 552 personel ile 826 araç ve ekipman görevlendirildi.

Kastamonu’nun İnebolu ve Bozkurt ilçelerinde sağanağın ardından taşan çaylar nedeniyle su baskınları oluştu.İlçede gece saatlerinden bu yana etkili olan sağanak nedeniyle İnebolu Çayı taştı. Taşan çay, çevredeki kameriyelere, dinlenme alanlarına ve Üreticiden Tüketiciye Köylü Pazarı’na zarar verdi. Taşkın nedeniyle ilçedeki bazı evlerin alt katları su altında kaldı.

İnebolu’da sabaha karşı etkisini artıran yağış nedeniyle ilçe merkezinden geçen Söke Çayı taştı. Çay üzerinde yayaların kullandığı 2 köprü de yıkılarak suya kapıldı. Çay üzerinde bulunan 4 köprü de yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Çayın taşmasıyla binaların giriş katlarında bulunan ev ve iş yerlerini su bastı. Emniyet ve zabıta ekipleri, sabahın erken saatlerinden itibaren anons yaparak giriş ve birinci katta oturanları üst katlara çıkmaları konusunda uyardı.

Belediye hoparlörlerinden anons yapılarak, vatandaşların dükkanlarını açmamaları ve çay kenarına yaklaşmamaları yönünde uyarıda bulunuldu. İnebolu Kaymakamlığından da vatandaşların, çayın taşması nedeniyle sokağa çıkmamaları, giriş ve birinci katta oturanların üst katlara çıkarak tedbir almaları gerektiği uyarısı yapıldı.

Kastamonu-İnebolu kara yolu, Küre ilçesi yakınlarında heyelan nedeniyle trafiğe kapandı. İlçeye ulaşım, Abana ve sahil yolu üzerinden sağlanıyor.

Şenpazar-Cide arasında da toprak kaymaları yaşanıyor. Ulaşımın kapalı olduğu yolda ekipler önlem aldı.

İlçede elektrik kesintisi de yaşanıyor.