'Bataklık' davasında tutuklu kalmadı, Emniyet açıklama yaptı

73 sanığın yargılandığı "Bataklık"soruşturmasında, 8 kişi hakkında tahliye kararı verilmesiyle tutuklu sanık kalmamış oldu.

'Bataklık' davasında tutuklu kalmadı, Emniyet açıklama yaptı

Uyuşturucu ve suç gelirlerine yönelik 73 kişinin yargılandığı ‘Bataklık’ davasında örgüt yöneticileri Nejat Daş ve Çetin Gören’in de bulunduğu 8 tutuklu sanığın tahliyesine karar verildi. Bu tahliyeler ile beraber soruşturma kapsamında tutuklu yargılanan 73 kişinin tamamı tahliye edilmiş oldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, operasyonu, ‘Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu ve suç parası operasyonu’ ifadeleriyle duyurmuştu.

EMNİYET: BERAAT ANLAMINA GELMEZ

EGM Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’ndan tahliyelerle ilgili yapılan tartışmalar üzerine bir açıklama  geldi.

Açıklamada, “operasyon sonucu dünyada ve Türkiye’de tanınan bazı suç örgütü elebaşlarıyla çok sayıda şüphelinin yakalandığı ve FETÖ’nün, ‘uyuşturucu ticaretinden nemalanan bir narkoterör örgütü’ olduğunun ortaya koyulduğu” ifade edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca düzenlenen iddianamenin Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildiği ve sanıkların yargılanmalarına başlandığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“8 Eylül 2022’de ilgili mahkemece yapılan duruşmada, tutuklu 8 sanık, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır. Sanıkların tutukluluk süreleri göz önüne alındığında yapılan tahliyeler beraat anlamına gelmemekte, tüm sanıkların yargılanmalarına devam edilmektedir.”