Basın danışmanından 'düzeltme': Demirtaş'ın sözleri bağlamından koparılmıştır

Eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın basın danışmanı Zınar Karavil, Demirtaş’ın Abdullah Öcalan’la ilgili yayınlanan sözlerinin "bağlamından koparıldığını" söyledi. Demirtaş’ın sözleri, HDP’nin internet sitesinden kaldırıldı.

Basın danışmanından 'düzeltme': Demirtaş'ın sözleri bağlamından koparılmıştır

Kobani davasının 16’ncı duruşma periyodunun altıncı oturumu Sincan Cezaevi Kampüsü’nde görülmüşü.

Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen duruşmada eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlanmıştı.

HDP’nin internet sitesinde yayınlanan savunma metnine göre Demirtaş duruşmada şunları söylemişti:

“Korkak ve kaypak siyasetçilerle bu iş yürümez. Bize fedai siyasetçiler lazım. Terörist yaftası yemeyi göze almanız lazım. Çözüm için Abdullah Öcalan yetkilidir. Türkiye Cumhuriyeti demokrasi karşılığında Öcalan’la görüşmelidir.”

“PKK SİLAHLARI BIRAKMALI’ DEDİ, ÖCALAN’I İŞARET ETTİ

Ancak sözkonusu metin daha sonra HDP’nin sitesinden kaldırıldı. Demirtaş’ın basın danışmanı Zınar Karavil,  Twitter hesabından yayınladığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Demirtaş bugün duruşmada bir saati aşkın süre savunma yaptı. Sorunların silahla, şiddetle çözülemeyeceğini, PKK’nin silahları bırakması gerektiğini, bunun için de Öcalan’la görüşülmesi gerektiğinin doğru olacağını belirtti.

Demirtaş’ın savunması haberleştirilirken acele edildiğinden, sözleri bağlamından koparılmıştır. Durum budur ve Demirtaş bu görüşünü istikrarlı bir şekilde defalarca kamuoyuyla paylaşmıştır. Ayrıca, Demirtaş’ın savunmasının SEGBİS tam çözümü, önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır.”