Başdanışman Uçum'dan 'Hakyol' iddialarına yanıt

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanlarından Mehmet Uçum, yargıda 'FETÖ'nün ardından yeni cemaat örgütlenmelerinin oluştuğu iddiası üzerine konuştu.

Başdanışman Uçum'dan 'Hakyol' iddialarına yanıt

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanlarından Mehmet Uçum, TV 100’de Candaş Tolga Işık’ın programında soruları yanıtladı.

Yargıda ‘FETÖ’ yapılanmasının yerini başka cemaatlerin doldurduğu yönündeki haber ve iddialarla ilgili konuşan Uçum “HSK yargı idaresinin en üst kuruludur. Birçok yetkiye sahiptir. ‘FETÖ’nün boşalttığı yeri başkaları doldurdu’ demek, HSK’nın bu yapısına, Meclis’in iradesine ve bu iradede etkin olan partilere de ciddi bir haksızlık olur” dedi.

“GERİCİ FAŞİST KALKIŞMA”

Candaş Tolga Işık, Uçum’un bu sözleri üzerine araya girerek “Ama o zaman da ‘Olur mu canım ne cemaati’ deniyordu hatırlıyor musunuz?” sorusunu yöneltti.

Uçum, bu soruya karşılık “O zaman fark şuydu: 41 yıllık bir örgütlenmeden söz ediyoruz. Yıl 1971’de başlamış ve yıl 2016 gerici faşist bir kalkışma girişimiyle tümüyle açığa çıkmış bir örgütten söz ediyoruz. Devlet kendi tecrübelerini oluşturur. 2016’ya gelinen noktada yargıda, orduda, emniyette, istihbaratta çıkarıldı” ifadelerini kullandı.

‘HAKYOL’ SORUSU

Yargıda bir daha çete örgütlenmesi olmasının sözkonusu olamayacağını öne süren Uçum, Işık’ın “Hakyolcu hakimlerin kendi aralarında WhatsApp kurması normal mi?” sorusu üzerine şunları söyledi:

“Hayır, olabilir. İki şeyi birbirine karıştırmayalım. Resmi sıfatla bir iletişim mecrası kurup onun üzerinden yargı kararlarına etki etmek başka birşeydir. Bu bir suçtur. Fakat yargıçların savcıların birbirine dünya görüşü olarak, kültürel olarak, arkadaşlık olarak, sosyal ilişki olarak iletişim mecraları kurmaları başka birşeydir. Sizin  WhatsApp grubunuz yok mu?”