Barış Pehlivan: Hadi Bahçeli'nin dediğine kulak asalım ve zincir marketlerin adının FETÖ ile kesişen yollarına bakalım...

Pehlivan "Hadi dediğine kulak asalım ve zincir marketlerin adının FETÖ ile kesişen yollarına bakalım..." diyerek, bazı zincir marketleri mercek altına aldı.

Barış Pehlivan: Hadi Bahçeli'nin dediğine kulak asalım ve zincir marketlerin adının FETÖ ile kesişen yollarına bakalım...

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Sürekli zam yapan zincir marketlerin FETÖ ile irtibat ve ilişkisinin titizlikle araştırılması gerektiğine inanıyoruz” çıkışı sonrası “Hadi dediğine kulak asalım ve zincir marketlerin adının FETÖ ile kesişen yollarına bakalım…” diyerek, bazı zincir marketleri mercek altına aldı.

Pehlivan, BİM ile ilgili olarak, “Ahmet Küçükbay’ı bilen bilir. FETÖ’nün ‘Babalar Grubu’ diye adlandırılan en önemli finansörlerindendi. Öyle ki her yıl örgüte milyon dolarlarca kazandırıyordu. 15 Temmuz sonrası tutuklandı lakin aldığı 13 yıl hapis cezası 5 yıl 5 aya kadar indirildi. Küçükbay, FETÖ operasyonu sonrası en değerli şirketlerinden Reka Bitkisel Yağlar AŞ’deki hisselerini önce kardeşine ve oğluna devretti. Sonra da o hisseler BİM’in sahiplerinin yani Topbaşların oldu. Bugün Reka’nın sitesine bakın, yönetim kurulu başkanı Mustafa Latif Topbaş’ı, yönetim kurulu üyesi olarak ise oğul Akif Küçükbay’ı halen görürsünüz” diye yazdı.

Pehlivan, A101 için ise “Sahibi, FETÖ’nün işadamları örgütü TUSKON üyelerine yapılan operasyonda gözaltına alınan, Bank Asya’nın da kurucusu olan Turgut Aydın’dı. Çok değil, üç gün sonra da serbest bırakıldı Aydın. A101’in patronuna FETÖ soruşturması başladığında Nur cemaatinin Meşveret grubu önderlerinden Hüsnü Bayramoğlu devreye girdi. Bayramoğlu yaptığı açıklamada A101’in sahiplerinin ‘Fethullahçı’ değil, ‘Nur talebesi’ olduğunu iddia ediyordu. Evet, FETÖ soruşturmalarıyla yargının içine sokulan ‘hüsn-ü şehadet’ yani ‘iyi biri olduğuna kefil olma’ kriteri, A101’in patronunu kurtarmaya yetmişti” ifadesini kullandı.

Pehlivan, şöyle devam etti:

“Şok’un sahiplerinden Ali ve Murat Ülker’in patronu olduğu Yıldız Holding’e mercek tutayım…

Devletin raporuna göre Yıldız Holding’in 2003’ten beri Bank Asya’da hesabı vardı. Ve 30 Kasım 2013 – 24 Aralık 2014 arasında ise Yıldız Holding’in Bank Asya’daki hesaplarında 90 milyon 825 bin TL artış görülüyordu.

lkerlerin patronu olduğu Yıldız Holding’in FETÖ ile birlikte anılması sadece Bank Asya ile ilgili değildi.

Şansızlığa bakın ki FETÖ’nün en önemli kurumlarından Kaynak Holding ile ortak arsası da vardı!”