'Barış' imzacısı akademisyenleri açığa alan hekimlere ceza: "Örnek olsun"

Barış Bildirisini imzalayan 12 akademisyenin açığa alınma ve meslekten ihraç edilme sürecine ilişkin, TTB, meslek etiğine aykırı hareket ettikleri gerekçesiyle, Prof Dr. Oğuz Dicle'ye uyarı cezası, Prof. Dr. Hale Ören'e ise 30 gün süreyle meslekten men cezası verdi.

'Barış' imzacısı akademisyenleri açığa alan hekimlere ceza:

TTB, Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Barış Bildirisi’ne imza atan 12 akademisyen bir yıl boyunca ifadeleri alınmadan, aralarında Rektör yardımcısı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hale Ören’in de bulunduğu soruşturma komisyonu tarafından açığa alınmıştı. Akademisyenler bir yılın sonunda mesleklerinden ihraç edilmişti.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Dicle’de ihraç edilen akademisyenlerin fakültede bulunan odalarını mühürleterek, öğretim üyelerinin özel eşyalarını almalarına engel olmuştu.

Barış Bildirisini imzalayan 12 akademisyenin açığa alınma ve meslekten ihraç edilme sürecine ilişkin, TTB, meslek etiğine aykırı hareket ettikleri gerekçesiyle, Prof Dr. Oğuz Dicle’ye uyarı cezası, Prof. Dr. Hale Ören’e ise 30 gün süreyle meslekten men cezası verdi.

‘HESAP SORMA VAKTİNİN İŞARETİDİR’

Konuyla ilgili Manifesto’ya konuşan Prof. Dr. İzge Günal, İzmir Tabip Odası’nın daha önce Oğuz Dicle ve Hale Ören hakkında soruşturmaya gerek yok kararı ile ilgili “İzmir Tabip Odası’nın kendisini sorgulama zamanı geldi. Hem yönetim kurulunda hem de onur kurulunda KHK’lı akademisyenlerin bulunduğu bir meslek örgütünün bu şekilde karar alması ironiktir” dedi.

TMMOB dahil bir çok meslek odasında KHK’lı yurttaşların başvurularının bulunduğunu söyleyen Günal, TTB’nin aldığı kararın bir ilk olduğunu belirtti. Alınan kararın diğer meslek örgütlerine örnek olması gerektiğini ifade etti.
İzge Günal son olarak verilen bu cezanın yetkilerini kötüye kullanan kişilere karşı hesap sorma vaktinin işareti olduğunu söyledi.