Bakanlığa ‘dolusavar’ tepkisi: Bilim dışı bu uygulamaya son verin

Prof. Kadıoğlu, " Dolusavar denilen şeyin meteoroloji biliminde ve uygulamasında hiç bir anlam ve önemi yoktur. Bilim dışı ve sadece umut tacirliğine yönelik bu uygulamaya son vererek vergilerimizin boşuna harcamasını durdurun lütfen" dedi.

Bakanlığa ‘dolusavar’ tepkisi: Bilim dışı bu uygulamaya son verin

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisliği Bölüm Başkanı, Afet Yönetimi Enstitüsü ve İklim Değişikliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, sosyal medyada Tarım ve Orman Bakanlığı’nın hesabını etiketleyerek, bakan Vahit Kirişci’ye seslendi.

Sistem dolu bulutu bahçenin birkaç kilometre yakınına yaklaştığında birkaç saniyede bir ses bombası atarak ceviz büyüklüğündeki doluyu yağmura dönüştüren dolusavar uygulamasını bilim dışı olarak nitelendiren Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu şu ifadelere yer verdi:

Sayın Tarım Bakanım. Dolusavar denilen şeyin meteoroloji biliminde ve uygulamasında hiç bir anlam ve önemi yoktur. Bilim dışı ve sadece umut tacirliğine yönelik bu uygulamaya son vererek vergilerimizin boşuna harcamasını durdurun lütfen.