Bakan Yanık'a göre sorun Taksim!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kadınların 8 Mart eylemi için Taksim'de toplanmalarının engellenmesine ilişkin bir 'açıklama' yaptı.

Bakan Yanık'a göre sorun Taksim!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Habertürk TV yayınında soruları yanıtlayarak, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü tebrik eden Yanık, ”8 Mart özelinde konuşacak olursak, emekçi kadın hakları başlığı altında kadınların eşit biçimde fırsatlardan yararlanabilmeleri ve imkanları onlara sunabilmemiz gerekiyor. 8 Mart; ne yapmışız, başka ne yapmamız gerekiyor, bunları konuşmak için fırsat olarak değerlendireceğimiz bir gün. Kadın meselesi bir tek güne sığdırılacak bir mesele değil. Toplumsal, sosyal, ekonomik birçok tarafı olan meseleden bahsediyoruz” diye konuştu.

Kadınların 8 Mart nedeniyle Taksim’de toplanmak istemesinin polis tarafından engellenmesine ilişkin ise Bakan Yanık, şu ifadeleri kullandı:

“Taksim konusu eskiden beri tüm eylemlerde çok tartışılır. Normal şartlarda gösteri ve toplanma yapmak için izin almaya gerek yoktur. İnsanlar herhangi bir konuyla alakalı kendi kanaatlerini topluca ifade etmek istediklerinde bunu yapabilirler. Ancak belli mekanlar, yerler vardır, kamu güvenliği sair sebeplerle toplantılar yapmak yasaklanmıştır. Taksim, bu meydanlardan birisi. Kadınların 8 Mart veya herhangi bir sebeple toplanmaları değil, Taksim’de toplanmalarıyla ilgili bir problem var.”