Bakan Karaismailoğlu: 2023'te Türkiye uzayda temsil edilecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "2023’te kendi uydusu ile uzayda kendisini temsil eden 10 ülkeden birisi olacağız, TURKSAT-6A’yı fırlattığımızda. Uzayda izi olmayanın dünyada gücü olmaz. Aynı şekilde de gücümüzü uzayda da dünyaya hissettirmiş olduk" dedi.

Bakan Karaismailoğlu: 2023'te Türkiye uzayda temsil edilecek

AKP Antalya İl Başkanlığını ziyaret eden Adil Karaismailoğlu, burada partililere yönelik yaptığı konuşmada, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin bütün dünyanın gıpta ettiği, vatandaşların yaşam kalitesini yükselten bazılarının hayal dediği pek çok projeyi hayata geçirdiğini belirtti.

Ulaşım hamlesini arttırarak devam ettirdiklerini söyleyen Karaismailoğlu, bu sorumluluğun bilinciyle 7 gün 24 saat esasıyla çalıştıklarını söyledi. İktidara geldiklerinde Türkiye’nin yetersiz ulaşım altyapısının bulunduğunu söyleyen Karaismailoğlu, 6 bin kilometrelik bölünmüş kalitesiz, güvensiz yol ağını 28 bin 400 kilometreye çıkarttıklarını söyledi.

TÜRKİYE REKORLAR KIRAN BİR ÜLKE

“Karayolu ağını 28 bin 400 kilometreye çıkartmak her yiğidin harcı değildir. Bu büyük bir başarıdır. Büyük altyapı sayesinde Türkiye bugün dünyada en büyük gelişme ve büyüme gösteren, ihracat rekorları kıran bir ülke oldu. Havalimanı sayısını 26’dan 56’ya çıkardık. Yolcu sayısını 210 milyonun üzerine çıkardık. 5 bin kilometrelik demiryolu ağında çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Deniz ve yat limanlarında da muazzam gelişme oluyor. Ulaştırma ve alt yapı projeler akarsu gibi hareket ve bereket getiriyor. Üretim, istihdam ve ticareti geliştiriyor. Yaptığımız yatırımların da karşılığını alıyoruz. Dünyanın en büyük büyüme rakamları, ihracat rekorları kırıyoruz” diye konuştu.

Türkiye’nin uzayda da gücünü hissettirdiğini dile getiren Karaismailoğlu, şöyle konuştu:

“20 yıl önce Türkiye bir yılda 2 tane uydu gönderecek deselerdi insanlar gülerdi. 2021 yılında pandemi koşullarına rağmen Türkiye hem yatırımları yaparken uzaya 2 uydu gönderdi. Bunlar da yeni nesil uydular. 35 yıllık ömrü olan dünyanın 3’te 1’inden fazlasını kapsama alanına alan kıymetli uydular. İnşallah Türkiye 2023’te kendi uydusu ile uzayda kendisini temsil eden 10 ülkeden birisi olacak. Uzayda izi olmayanın dünyada gücü olmaz.”