Bakan 'endişe etmeyin' dedi: 174 ölüm, 94 bin 783 yeni vaka

Koronavirüs salgının da günlük vaka sayısı yeni bir rekor daha kırarak 94 bin 783'e ulaştı.

Bakan 'endişe etmeyin' dedi: 174 ölüm, 94 bin 783 yeni vaka

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün Giresun’da yaptığı konuşmada koronavirüs salgınında gelinen son duruma ilişkin konuşurken “Artan vaka sayılarının sizi ürkütmemesini Sağlık Bakanınız olarak en yüksek sesle söylüyorum; endişe etmeyiniz, hastalık eski günlerindeki gücünde değil. Grip olan vatandaşlarımızın sayısını günlük olarak ilan etsek benzer manzaralarla karşılaşacağız. Gripten kaybettiğimiz vatandaşlarımızın sayısını günlük olarak açıklasak salgından farklı olmadığını göreceğiz. Müsterih olunuz, en kötü günler geride kaldı” dedi.

AKP’nin sermayenin çarklarını daha hızlı döndürme amacına uygun olarak Bakan Koca’nın salgını hafifletme çabaları şaşırtmıyor. Ancak bugün Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan ‘Günlük Covid- 19 Tablosu’ verileri ise salgının halk sağlığında yarattığı yıkıcı etkisinin büyüyerek sürdüğünü gösteriyor.

Bakanlık verilerine göre son 24 saatte yapılan 440 bin 17 testte 94 bin 783 vaka tespit edildi. Verilere son 24 saatte koronavirüs kaynaklı olarak 174 kişi de hayatını kaybetti.