Bakan Dönmez, elektrik faturalarının tahsilatında 'Kılıçdaroğlu etkisi'ni sordu

Enerji Bakanı Fatih Dönmez’in elektrik dağıtım şirketleriyle toplantıda CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'faturamı ödemeyeceğim' açıklamasının etkisinin belirlenmesinin istediği iddia edildi.

Bakan Dönmez, elektrik faturalarının tahsilatında 'Kılıçdaroğlu etkisi'ni sordu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in 21 dağıtım şirketiyle yaptığı toplantıya ilişkin kulis bilgileri medyaya yansıdı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın’ın Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’a yaptığı açıklamalara göre iktidar, dağıtım şirketlerinden fatura tahsilatlarını sıkı takip etmelerini istedi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Zamlar geri alınıncaya kadar faturamı ödemeyeceğim” açıklamasının etkisinin ne olacağının belirlenmesini istedi.

Akın, “İktidarın, dağıtım şirketlerinden fatura tahsilatlarını sıkı takip etmelerini istediğini, genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Zamlar geri alınıncaya kadar faturamı ödemeyeceğim’ açıklamasının etkisinin ne olacağının belirlenmesini talep ettiğini öğrendik. Vatandaş indirim için bu toplantıya kilitlenmişken; iktidarın gündemi genel başkanımızın söyleminin tahsilatlara etkisinin ne olacağının ölçülmesi oldu” dedi. Dağıtım şirketlerinden elektrik faturalarında geciken tahsilatlarla ilgili de “anlayışlı olunması” istendiğini aktaran Akın, “Fahiş zamların ardından faturasını ödeyemediği için elektriği kesilen abone sayısında büyük bir artış yaşanıyor. İktidar da bu artışı kontrol etme çabası içine giriyor. Bu durum da Genel Başkanımızın ne kadar haklı olduğunu ortaya koyuyor” diye konuştu.