Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması: Bunu bugün tartışmayı anlamsız buluyorum

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete ikinci zam talebi hakkında, "Bunu bugün tartışmayı anlamsız buluyorum" dedi.

Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması: Bunu bugün tartışmayı anlamsız buluyorum

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium’da ‘Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi ve Fuarı’na katıldı.

Zirvenin ardından basın mensuplarına konuşan Bilgin, asgari ücrete yeni zam talebine ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Asgari ücret düzeyinde bütün ücret gelirlerinin gelir vergisinden vazgeçildi. Devlet çok büyük bir fedakarlıkta bulundu” diyen Bilgin, “Ve asgari ücrette net bir artış sağlandı. Henüz daha üçüncü ayındayız. Bunu bugün tartışmayı anlamsız buluyorum” ifadelerini kullandı.

Bilgin, şöyle devam etti: “Türkiye, dünyada pandemi sonrası yaşanan ekonomik krizlerin baskısı altında. Türkiye’yi etkiliyor bunlar. Bu etkilerin en önemli göstergesi enflasyonist etki… Bu enflasyonu Türkiye önlemek için bir ekonomik program uyguluyor. Önümüzdeki mayısta enflasyondaki düşüşü hedefleyen bir ekonomik program uyguluyoruz. Dolayısıyla enflasyon-ücret artışı sarmalına sebep olacak bu tür yaklaşımları yanlış buluyorum.”

Bilgin, açıklamasını, “Olağanüstü şartlar ortaya çıkar vs. o zaman düşünülebilir. Ama bugün gündemimizde böyle bir şey yok” diyerek sonlandırdı.