Bakan Bilgin güldürdü: Türkiye Cumhuriyeti sermayenin devleti değildir

Emekçilerin açlık ve yoksulluk sınırının altında, patronların ise servetlerine servet katarak yaşadığı Türkiye'yi Bakan Vedat Bilgin "sosyal devlet" masallarıyla anlattı.

Bakan Bilgin güldürdü: Türkiye Cumhuriyeti sermayenin devleti değildir

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TRT Haber özel yayınına konuk oldu, çalışan ve emeklilerin ücretlerine ilişkin ilişkin açıklamalarda bulundu.

EYT’lilerle ilgili konuşan Bilgin, “Emeklilikte yaşa takılanlar konusunda, 1999’da Türkiye’de ‘reform’ denilen bir uygulama yapılmış. Ve o tarihten önce işe başlayanların emeklilik için gereli olan şartları değiştirilmiş. Prim gün sayıları, prim ödemeleri ve yaş emeklilik şartlarına eklenmiş. Bizim emeklilik sistemimizdeki denge bozulmuş. Bunu etkileyen faktörlerden biri de nüfustaki yaşlanma. Biz burada EYT’lilerin sorunun çözümüne yönelik bir çalışma içindeyiz. Tek tip bir düzenleme olacak. Bütün çalışanların gerçek verileri elimizde. Biz bu çalışmayı aralıkta Meclis’e sunacağımızı duyurduk. Sigorta girişi yapılmamış çıraklık ve stajyerlik durumu bu kapsama dahil değil” dedi.

“BEN HEP İŞÇİLERLE BERABERİM”

Sendikalara hep “Hangi görüşü savunursanız savunun, emekçilerin haklarını dile getirdiğiniz sürece ben size yakınım” dediğini söyleyen Bilgin, “Onlar da bu konuda gerçekten sorun çözmeye yönelik yaklaşımlarla geldiler bunun için de onlara teşekkür ediyorum. Türkiye kalkındıkça toplumun her kesimi sosyal devleti daha fazla yanında hissedecektir. Tüm tahribatları uygulayacağımız politikalarla aşacağız” iddiasında bulundu.

Bilgin, sözlerinin devamında ise “Ben her daim işçilerle beraberim. Türkiye Cumhuriyeti sermayenin devleti değildir. İşçiyi korumak bizim öncelikli görevimiz” dedi.