Bahçeli'den 'Altılı Masa'ya çağrı: Gelin, Cumhur İttifakı'nın yeni anayasa hazırlığına katılın

Altılı Masa'ya çağrı yapan Bahçeli, "Gelin, Cumhur İttifakı'nın yeni anayasa hazırlığına ve hedefine katılın. Gelin, bu tarihi sorumluluğa ortak olun. Geçmişe takılarak geleceğin vizyonunu kurmak gibi bir hezeyandan dönün" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'den 'Altılı Masa'ya çağrı: Gelin, Cumhur İttifakı'nın yeni anayasa hazırlığına katılın

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Altılı Masa’nın açıkladığı anayasa değişikliği çalışmasını hedef alan Bahçeli, “Zillet İttifakı’nın dün açıkladığı anayasa değişikliği önerisi ölü doğmuş, deyim yerindeyse dağın fare doğurması bile mümkün olmamıştır. Birbirlerinin kulağını çekmek için pozisyon alanların anayasa hazırlaması bir hayaldir” diye konuştu.

Bahçeli, şöyle devam etti: “Bu kadar zahmete niye girdikleri, zillet partilerinin hangi amaçla birbirini ziyaret ettikleri belirsizliğin kuytusunda asılmış levha olarak karşımızdadır. 1982 Anayasası’nda çalakalem yaptıkları değişikliklerin yeni anayasa diye takdim etmeleri zırvadır. Zillet İttifakı’nın anayasa değişiklik önerisi tarihi geriye sarmak, devletin temellerine dinamit yerleştirmek, milletin takdirine kara çalmaktır. Zillet ittifakının hevesi kursağında kalacaktır.

Altılı Masa’ya çağrı yapan Bahçeli, “Gelin, Cumhur İttifakı’nın yeni anayasa hazırlığına ve hedefine katılın. Gelin, bu tarihi sorumluluğa ortak olun. Geçmişe takılarak geleceğin vizyonunu kurmak gibi bir hezeyandan dönün” ifadelerini kullandı.

Partisinin anayasa çalışmasını gösteren Bahçeli, “Bu anayasa metni Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılında 100 maddelik taslak metnidir. Değerli anayasa hukuku bilim insanlarının yaptıkları çalışmanın bir ürünüdür. Gelsinler bir de bunu okusunlar. Bunu gördükleri zaman en yakın çöplüğe altısını birden atın.”

“Bunların bir uykusunu da kaçırayım” diyen Bahçeli, “7 yıllık bir seçim yapılacakmış. Biz bir dönemi tamamladık, ikincisine hazırlanıyoruz. İki yetmez, üç olsun dersek ne yapacaksınız. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi 5’er yıllık 3 dönem olsa da tamamen lider ülkeye doğru hızla götürsek…” ifadelerini kullandı.