Bahçeli: Sultan Vahdettin kusurları da olsa hain değildir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin Kayseri Mitingi'nde konuştu.

Bahçeli: Sultan Vahdettin kusurları da olsa hain değildir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kayseri’de ‘Aday Belli Kara Net’ mitinginde konuştu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’in kurtuluş günü 9 Eylül’de Tarkan konseri öncesi yaptığı konuşma ile başlayan ‘Vahdettin’ tartışmaları hakkında Bahçeli, “Sultan Vahdettin kusurları da olsa hain değildir. Ecdadımızı suçlamak isteyenlere müsaade etmeyiz.” dedi.

Bahçeli’nin açıklamalarından satır başlıkları:

Tarihimizi yargılıyorlar, milletimizi sorguluyorlar, milli birlik ve dayanışma azmimizi kurcalıyorlar. Bunu yaparken demokrasiyi istismar ediyorlar. Öncelikle tavır geliştirmemiz bir irade beyan etmemiz gerekiyor.

Önemle altını çiziyorum ki tüm gözler üzerimizde. Durgun muyuz, aciz miyiz atılgan mıyız bunu inceliyorlar.

Geliyor gelmekte olan masalını anlatanlara sesleniyorum. Nereye gelmeye, kiminle gelmeyi düşünüyorsunuz? Katta geleceğiniz varsa göreceğiniz de var diyoruz. Uyarayım davetsiz gelen döşeksiz oturmaya mahkumdur.

Türkiye geçmişinden kaçan kendine güveni olmayan ülke durumuna düşürülmek isteniyor. Sevr’de aklı kalmış olanlar var.

MHP’ye kefen biçiyorlardı, anket şirketleri parayla yemleyip düzenek kuruyorlardı. Yüzleri kızarmadan yıkım planı yapıyorlardı.

‘BİZİM ADAYIMIZ BELLİ KARARIMIZ NETTİR’

2023’te hem Cumhurbaşkanı seçeceğiz hem de 28. dönem milletvekili seçimini yapacağız. Zillet İttifakı’ndan hiçbir halt olmaz, olamaz. Bunların itibarları sıfırlanmıştır. Daldaki çürük meyve neyse Zillet İttifakı odur.

Kılıçdaroğlu bu evetleri duydukça başını sokacak bir ağaç kovuğu arayacak. Zilletin diğer failleri birbirine daha da düşecek, sığınacak bahane bulamayacak. Onların adayı şu olmuş bu olmuş önemli değil, kaldı ki henüz icazet gelmedi. Bir isim üzerinde anlaşamayanların milletin geleceği için nasıl uzlaşacaktır. Zillet İttifakı’ndan hiçbir halt olmaz. Bunları itibarları sıfırlanmış, onlar varsın aday falı atsınlar. Bizim adayımız belli kararımız nettir. Sözümüz senet, özümüz kefildir. 2023 yılında Cumhurbaşkanı adayımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır.

Son güllerde tarihimiz tartışma girişimleri Vandal bir ilkesizlik düzeyine ulaşmıştır. Dünya’nın hiçbir yerinde atasına ülkesindeki bir güruh kadar yıkıcı konuşan yoktur. Dünya’nın hiçbir yerinde milli kültüre saldıran görülmemiştir.

Tarihte gerçekte ne olup bittiğinin araştırılması tarihçilerin işidir. Biz tarihimizi ideolojik gayelerle saldıranlara müsaade etmeyiz. Türk tarihi onların tarihi değildir.