Bahçeli: Hükümet Sistemi'nin birinci dönemi gıpta edilecek kadar başarılıdır

"2023 yılı ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ikinci dönemine girilmiş olacaktır, Türkiye'nin gücüne güç katılacaktır. Parlamenter sistem, günahıyla sevabıyla Türkiye şartlarında miadını doldurmuş, bakım, tamir ve onarım imkânı kalmamıştır."

Bahçeli: Hükümet Sistemi'nin birinci dönemi gıpta edilecek kadar başarılıdır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Manisa’da “Aday Belli, Karar Net” mitinginde konuştu.

Konuşmasında öne çıkan kısımlar:

HEDEFİMİZ ERDOĞAN

Cumhurbaşkanı adayımızdır da sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Hedefimiz de sayın Erdoğan’ın da açık ara farkla Cumhurbaşkanı seçilmesidir.

2023 seçimleri Türkiye’nin kaderini tayin edecektir. Ya geleceğimiz heba ve heder olacaktır ya da bütün oyunlar bozulacaktır. Artık başka çare, başka seçenek kalmamıştır. Bu ittifakın ne makul hedefinden ne de akla yatkın bir projesinden bahsetmek mümkün değildir. Tek bildikleri aldatmadır, yalandır. Kimi cumhurbaşkanı adayı yapacakları belirsizdir. Medya bu dipsiz ve sonsuz tartışmaya planlı bir oyun çerçevesinde ortam açıyor. Üstelik başarısız, kifayetsiz isimlerle sayın Erdoğan kıyaslanıyor, onunla bir tutuluyor. Kılıçdaroğlu meydan okuyor ancak hala adayım diyemiyor. Henüz dış güçlerden bir aday ismi söyleyemiyorlar.

Zillet partilerinin peş peşe ABD’nin yolunu aşındırmaları boşuna değildir. Birisi geliyor, birisi gidiyor. Adeta okyanus ötesinde nöbete gidiyorlar. ABD’ye koşan İP heyetinden birisi ‘Biz ABD’de hamburger yemeye gelmedik’ diyerek Kılıçdaroğlu’nu boşa düşürüyor. Bizi ilgilendiren nasıl yemlendikleri, nerede düşüp kalktıkları değil hangi gizli pazarlıklara alet olduklarıdır.

KILIÇDAROĞLU GERİYE DÖNMEK İSTİYOR

İngiltere’den Hollanda’ya, Bulgaristan’dan Çekya’ya parlamenter sistem kaynaklı krizler yaşanmıştır. İngiltere’de neredeyse haftada bir başbakan değişmektedir. Türkiye’de ise Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile siyasi istikrar kurumsallaşmıştır. Koalisyonlar devri kapanmıştır. Fakat zillet ittifakı bu solmuş sayfayı yeniden açmanın derdindedir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin birinci dönemi gıpta edilecek kadar başarılıdır. Bu başarı sekteye uğramamalıdır. Yeni başarılarla eklemlenmeli, parlak bir geleceği ihya etmelidir. 2023 yılı ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ikinci dönemine girilmiş olacaktır, Türkiye’nin gücüne güç katılacaktır. Parlamenter sistem, günahıyla sevabıyla Türkiye şartlarında miadını doldurmuş, bakım, tamir ve onarım imkânı kalmamıştır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni Türk milleti kurmuş ve kabul etmiştir. Geleceğe meşru bir iradeyle taşıyacak olan da Türk milletidir. Kılıçdaroğlu istikrarsız hükümet dönemlerine geri dönmek istiyor. Krizler olsun, hükümetler düşsün, koalisyon pazarlıklarında kavga gürültü olsun hesabı yapıyor. Sayın Kılıçdaroğlu, geçti Bor’un pazarı, haydi sür eşeğini Kandil’e. Artık Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Türkiye’nin yönetim hayatına hakimdir. Türkiye’nin istikameti dosdoğrudur.

TTB HEDEF ALDI

Geçtiğimiz günlerde TSK’ya şerefsiz bir iftira atılmıştır. Biliyoruz ki her hain korkaktır, yalancıdır. Hain her fırsatta hainliğini gösterecektir. PKK’nın namussuz iftirasına önce CHP’li bir vekilden destek gelmiştir. Türk Tabipler Birliği Başkanı demiş ki ‘Belli ki sinir sistemini tutan kimyasal gazlardan biri kullanılmış durumda’.. Tepkiler çoğalınca ‘öyle bir şey demedim ki’ diyerek çark etmiştir. Şerefli Türk askerlerini suçlayan kim varsa teröristtir, şerefsizdir, haindir, dökülen şehit kanlarının vebali onların üstündedir. PKK’nın kara propagandasına destek olan vekillerin gazi Meclis’in çatısı altında olması hepimiz adına yıkımdır. Mahkemeye çıkarılması şarttır. Türk Tabipler Birliği’nin kapatılması, başkanın da hesap vermesi haktır, hukuktur, devlet ve millet onurunun ertelenemez sorumluluğudur. Haram olsun, şart olsun, yaptıklarınız boğazınızda koca bir dert olsun.”