BAE'nin gözü Türkiye'de: Buradaki gayrimenkul yatırım fırsatları değerlendirilmeli

Sulayem, Türkiye'nin henüz olması gereken noktada bulunmadığını belirterek, "Avrupa'nın önde gelen birçok merkezinden eksiği yok. Çok önemli bir rolü ve potansiyeli olan Türkiye'nin belki de tek eksiği bilinirliği" ifadelerini kullandı.

BAE'nin gözü Türkiye'de: Buradaki gayrimenkul yatırım fırsatları değerlendirilmeli

Property Expo İstanbul’u ziyaret eden, Dubai Çoklu Emtia Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sultan Bin Sulayem, Türkiye’deki şirketlerle sürekli irtibat halinde olduklarını kaydederek, “Türkiye pazarı ile daha fazla iş birliği yapmak için buradayız. Türk ekonomisi son 20 yılda büyük değişimler yaşadı. Önceki yıllarda Türkiye ile BAE arasında birtakım tıkanıklıklar yaşanmış olabilir ancak ilişkiler şu anda çok daha iyi” diye konuştu.

Sulayem, Türkiye’nin henüz olması gereken noktada bulunmadığını belirterek, “Avrupa’nın önde gelen birçok merkezinden eksiği yok. Çok önemli bir rolü ve potansiyeli olan Türkiye’nin belki de tek eksiği bilinirliği” ifadelerini kullandı.

Türk gayrimenkul sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sulayem, “Türk gayrimenkul ürünlerine yatırım yapmamak, buradaki fırsatı değerlendirmemek çok zor. Türkiye hem tarihi hem doğal güzellikleri hem konumu itibarıyla önde gelen ülkelerden. Burada gayrimenkul yatırım fırsatlarını değerlendirmeli” diye konuştu.

Sulayem, Türkiye’den 444 şirketin DMCC serbest bölgesinde faaliyet gösterdiğini belirterek, başka Türk şirketler ile de irtibat halinde olduklarını bildirdi.

Türkiye ziyaretinde gelecekte yapabilecekleri yeni iş birliklerinin ilk adımlarını atacaklarını vurgulayan Sulayem, “DMCC olarak Türk firmalara açığız. Yatırım yapmalarınız bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Yenilenebilir enerjideki faaliyetlerinden bahseden ve bu konuda dünyada önde geldiklerini anlatan Sulayem, söz konusu alanda DMCC bünyesinde 2 bin şirketin faaliyet gösterdiğini aktardı.

Sulayem, Türkiye’nin de yenilenebilir enerjide potansiyelinin yüksek olduğunu değerlendirdiklerini ve bu alandaki iş birliklerine açık olduklarını sözlerine ekledi.