Azerbaycan'dan Pelosi'ye tepki: ABD entrikalarının Erivan üzerinden Kafkasya'ya taşınması kabul edilemez

Azeri Dışişleri'nin yazılı açıklamasında, Pelosi'nin 'bölgedeki durumu çarpıtan açıklamalarının Azerbaycan'da derin üzüntüyle karşılandığı, Azerbaycan'a yönelik asılsız ve haksız suçlamaların kabul edilemez olduğ

Azerbaycan'dan Pelosi'ye tepki: ABD entrikalarının Erivan üzerinden Kafkasya'ya taşınması kabul edilemez

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin Ermenistan ziyaretinde yaptığı açıklamalara, “ABD’nin iç siyasi gündeminin entrikalarının ve lobi çevrelerinin çıkarlarının, Ermenistan üzerinden Güney Kafkasya’ya taşınması kabul edilemez” tepkisini gösterdi.

Azeri Dışişleri’nin yazılı açıklamasında, Pelosi’nin ‘bölgedeki durumu çarpıtan açıklamalarının Azerbaycan’da derin üzüntüyle karşılandığı, Azerbaycan’a yönelik asılsız ve haksız suçlamaların kabul edilemez olduğu’ belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi:

“ABD’de Kongre ara seçimleri döneminin yaklaştığını göz önünde bulundurursak, Pelosi’nin bu ziyaretini iç siyasi gündemi ve ABD’deki Ermeni lobi çevrelerinin desteğini kazanmak için kullandığı görülüyor. ABD’nin iç siyasi gündeminin entrikalarının ve lobi çevrelerinin çıkarlarının, Ermenistan üzerinden Güney Kafkasya’ya taşınması kabul edilemez.”