Aytun Çıray ve Hulusi Akar arasında sert tartışma

Akar, kendisine "O ödülü niye aldınız" sorusunu soran Çıray'a, "Biraz sonra bunları yayınlayacaksın, oy alacaksın. Nah alırsın böyle oy" yanıtını verdi.

Aytun Çıray ve Hulusi Akar arasında sert tartışma

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Milli savunma Bakanlığı’nın 2023 yılı bütçe görüşmeleri başladı. Görüşme esnasında İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar arasında sert bir tartışma yaşandı.

Çıray, görüşmelerde sunum yapan Akar’a, Türk askerinin başına çuval geçiren ABD Kara Kuvvetleri Komutanı Raymond Odierno’dan liyakat madalyası almasını gündeme getirdi ve “O ödülü niye aldınız?” diye sordu.

Akar ise, “Bir tek ben mi aldım, almayan yok” yanıtını verdi.

Akar’ın bu yanıtına Çıray, “Bu ödülü reddetseydiniz sonuçları ne olurdu? Genelkurmay Başkanı olmanızın önünü keserler miydi?” sözleriyle karşılık verdi.

Bunun üstüne Akar, sinirlendi ve masaya vurarak “Karşına kamerayı koy, şov yapmak için. Biraz sonra bunları yayınlayacaksın, oy alacaksın. Nah alırsın böyle oy. Bozulmuşsun” dedi.

Bu tartışmanın ardından Twitter hesabından açıklamada bulunan Çıray, “Bugün sorduğum sorular üzerine Sn. Akar kontrolünü kaybetti” ifadelerini kullandı.