Ayşenur Arslan'dan RTÜK'e: Bir de kaşımı kaldırsam...

RTÜK kararına tepki gösteren gazeteci Ayşenur Arslan "Mimiklerimle terörü övmüşüm ya!!! RTÜK tabii bunu anında yakalamış ya!! Bir de kaşımı kaldırsam neler olur!!!' dedi.

Ayşenur Arslan'dan RTÜK'e: Bir de kaşımı kaldırsam...

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi İlhan Taşcı yaptığı açıklamada RTÜK yönetiminin Halk TV’de yayınlanan Medya Mahallesi’ne üç ayrı ceza verdiğini, “yayında ‘terörün mimikle övüldüğü’ savıyla programın üç kez durdurulmasına ve yüzde 3 de para cezasına karar verildiğini” bildirdi.

RTÜK, programın sunucusu Ayşenur Arslan’ın çeşitli programlarda “terör örgütlerini güçlü veya haklı gösteren, terörün korkutucu ve yıldırıcı özelliklerini yansıtıcı nitelikte” yayın yaptığını ve “seçimlerle terör eylemlerini bağdaştırma gayreti içinde bulunduğunu” öne sürerek yayınlardaki yorumların “tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerini esas almadığını” belirtti.

Ayşenur Arslan ise cezaya Twitter hesabı üzerinden tepki gösterdi. Arslan, “Ben neymişim!!! Mimiklerimle terörü övmüşüm ya!!! RTÜK tabii bunu anında yakalamış ya!! Bir de kaşımı kaldırsam neler olur!!!” ifadelerini kullandı.