Aysel Tekerek: Ülkenin sol damarı güçlenmelidir, seçimler de buna hizmet edecektir

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Genel Başkanı Aysel Tekerek sol ve sosyalist partilerin sürdürdüğü "üçüncü ittifak" çalışmalarına ilişkin bir açıklama yaptı.

Aysel Tekerek: Ülkenin sol damarı güçlenmelidir, seçimler de buna hizmet edecektir

TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek, Cumhuriyet TV’nin sorularını yanıtladı. Türkiye’de sol bir damarın yaratılmasının önemini vurgulayan Tekerek, seçimlerde de bağımsız sosyalist bir odağın temsil edilmesinin emekçilerin taleplerinin daha da güçlü bir şekilde seslendirilmesi anlamına geleceğini ifade etti. Kamuoyunda da çokça tartışılan ‘üçüncü ittifak’ sorularına da yanıt veren Aysel Tekerek’in ifadeleri şu şekilde:

TKH ÜÇÜNCÜ İTTİFAK HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR?

Bugün halkın talepleri ile sosyalistlerin iddiaları ve talepleri çakışmıştır. Sosyalistlerin bu taleplerin üstüne örten, geriye çeken veya belirsizleştiren bir ittifakın parçası olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Sosyalistler, kamuculuk, bağımsızlık ve laiklik demeli ve bunu aynı zamanda seçimlerde de söylemeli. Biz sosyalistlere genellikle seçimlerde belli gerekçelerle ortalama bir siyaset yapmamızı beklerler ya da parlamento denklemi üzerinden yalnızca AKP’nin gitmesi için sosyalistler hep kendileri gibi olmayan ittifakların parçası olmaya zorlandılar.  Ancak biz bu seçimlerde sosyalistlerin tek başına bağımsız bir odak olabileceğini ve sosyalistlerin böyle bir ittifak kurabileceğini; bunun da ülkenin sol damarını güçlendireceğini düşünüyoruz. Çünkü biliyoruz ki bu düzeni değiştirirse sol değiştirecek ve seçimlerde buna hizmet etmeli.