Aydın Müftülüğü, sevgi evinde kalan çocukları camide ifşa etti

Aydın İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından başlatılan proje kapsamında Sevgi Evlerindeki çocuklar, camilerde öğle namazına götürüldü.

Aydın Müftülüğü, sevgi evinde kalan çocukları camide ifşa etti

Devlet korumasında olan Sevgi Evlerindeki çocuklar Aydın’da “Çocuklar Caminin Huzur İkliminde Buluşuyor” projesi kapsamında öğle namazına götürüldü. İl Müftüsü Ercan Aksu, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ömer Turan’ın da katıldığı cami etkinliğinde çocuklar cemaatin karşısına çıkarılarak ifşa edildi. Çocukların cami ziyaretleri yüzleri açık şekilde basın ile paylaşıldı.

Cumhuriyet’ten Mehmet İnmez‘İn haberine göre Aydın İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından başlatılan proje kapsamında yürütülen “Çocuklar Caminin Huzur İkliminde Buluşuyor” projesi kapsamında Aydın Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı çocuk evlerinde koruma ve bakım altında kalan çocuklar Muradiye ve Evliya Çelebi camilerinde öğle namazında götürüldü. Programa İl Müftüsü Ercan Aksu, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ömer Turan ve kurum çalışanları katıldı.

BAKAN AÇIKLAMIŞTI

Cami içerisinde devam eden programda çocuklar cemaat karşısına çıkarıldı. Katılanlar konuşma yaptıktan sonra çocuklara hediyeler verildi. Yapılan etkinlik sosyal medya ve basında paylaşıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 23 Nisan nedeniyle koltuğunu devrettiği çocuğun koruma altında tutulduğunu açıklayarak çikolata ve çay ikram etmediğini açıklamıştı. AKP Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın ise Sevgi Evlerinde kalan çocukların görüntülerini sosyal medyada paylaşmış, bu paylaşımları tepki görmüştü.