Ayasofya'nın güvenliğinden, AKP'li ihale zengini aile sorumlu

Camiye dönüştürülen Ayasofya’nın güvenlik kamerası ihalesi eski AKP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Murat Hazıroğlu’nun çocuklarının şirketine verildi. Kamunun kasasından Hazıroğlu’nun çocuklarına 850 bin TL ödendi.

Ayasofya'nın güvenliğinden, AKP'li ihale zengini aile sorumlu

Tam 86 yıl boyunca müze olarak hizmet verdikten sonra AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla 24 Temmuz 2020 tarihinde camiye dönüştürülen Ayasofya için düzenlenen ihale de yabancıya gitmedi.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Vakıflar Genel Müdürlüğü 14 Ekim 2021 tarihinde “İstanbul-Fatih Ayasofya-i Kebir Cami Şerifi-Kamera Sistemleri Revizyon İşi” başlığıyla bir ihale düzenledi. Pazarlık usulüyle düzenlenen ihalenin 850 bin TL teklif veren DMS Dizayn Mağazacılık Satış ve Pazarlama Ticaret Limited Şirketi’ne verildiği açıklandı.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nde yer alan bilgilerde, yüz binlerce liralık ihaleyi alan şirket, Didem Nur Hazıroğlu ile Mehmet Emin Hazıroğlu ortaklığında 2018 yılında kuruldu. Didem Nur ve Mehmet Emin Hazıroğlu aynı zamanda da eski AKP İstanbul İl Başkan Yardımcısı ve eski İBB Meclis Üyesi olan Murat Hazıroğlu’nun çocukları.

İKİ YILDA 4,2 MİLYON TL

Şirket ortağı Didem Nur Hazıroğlu, Ayasofya’nın güvenlik kamerası ihalesini aldığını ve eski AKP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Murat Hazıroğlu’nun kızı olduğu doğruladı. Didem Nur Hazıroğlu, “Bu sizi ilgilendiren bir durum değil” ifadelerini kullanarak bir açıklama yapmayacağını söyledi.

Ayasofya’nın ihalesini alan DMS Dizayn Mağazacılık Satış ve Pazarlama Ticaret Limited Şirketi kamudan 2020 ile 2021 yıllarında toplam 4 milyon 270 bin TL değerinde dört ayrı ihale aldı. Şirket, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan 2 milyon 915 bin TL ihale alırken AKP’li Üsküdar Belediyesi’nden ise toplam 505 bin TL değerinde “Çoklu şarj kablosu ile usb bellek alımı” ihalesi aldı.

BABALARI İHALE ZENGİNİ

Şirketin ortakları Didem Nur ve Mehmet Emin Hazıroğlu’nun babası olan eski AKP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Murat Hazıroğlu da ihale zengini çıktı. Murat Hazıroğlu’nun yöneticisi olduğu Kent Teknoloji Yazılım Şirketi, AKP’li ilçe belediyelerinin milyonlarca liralık ihaleler topladı. Kent Teknoloji Yazılım Şirketi, 2013 ile 2021 yılları arasında kamu kurumları ile AKP’li ilçe belediyelerinden toplam 60 ayrı ihale aldı. Bu ihalelerin toplam bedeli ise 17 milyon 302 bin TL’yi buluyor. Şirketin en fazla ihale aldığı kurumların listesinin başında ise İstanbul’daki AKP’li Bayrampaşa Belediyesi, AKP’li Esenler Belediyesi, AKP’li Bağcılar Belediyesi ile AKP’li Gaziosmanpaşa Belediyesi geliyor.

MECLİS ÜYELİĞİ YAPTI

Siyasete 2003 yılında AKP Kağıthane İlçe Yönetim Kurulu Üyesi olarak başlayan Murat Hazıroğlu, 2004-2009 döneminde AKP’den İBB meclis üyeliği yaptı. 2007-2012 yılları arasında AKP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi, il başkan yardımcısı, İstanbul Seçim Koordinasyon Merkezi Başkan Yardımcısı olarak çalıştı. Ar-Ge’den Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı döneminde, yeni üye kayıtlarının yapılması ve teşkilat bilgilerinin depolanmasını sağlayan “e-akparti” sistemini geliştirdi.

2009 yerel seçimleri öncesinde “Seçim Sonuç Sistemi” uygulamasını gerçekleştirdi. Hazıroğlu’nun AKP bünyesinde geliştirdiği program, sistem ve uygulamalar sonraki tüm seçimlerde kullanıldı.

AKP’LİLER AKIN ETTİ

Didem Nur Hazıroğlu’nun geçen yılki nikahına da birçok AKP’li isim katılmıştı. Nikâh törenine, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AKP Milletvekili Özlem Zengin, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Esenler Belediyesi’nin AKP’li Başkanı Tevfik Göksu ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop katılmıştı.