Avukatlar Sendikası: Her intihar toplumsal bir cinayettir

"Her intihar toplumsal bir cinayettir. Meslektaşlarımızı bir cendere gibi içine alan sorunlar, bir meslek sorunu haline gelmiştir. Tüm barolara bu sorumluluktan kaçamayacaklarını hatırlatıyoruz."

Avukatlar Sendikası: Her intihar toplumsal bir cinayettir

Avukatlar Sendikası, stajyer avukat Tugay Ç. geçtiğimiz günlerde yaşamına son vermesine ilişkin bir açıklama yayımladı. Avukatlar Sendikası Stajyer Avukatlar Komisyonu imzasıyla yayımlanan açıklamada, son dönemde yaşanan avukat intiharlarına vurgu yapılarak “Geleceksizlik, umutsuzluk ve mutsuzlukla savaşan stajyer ve genç avukatlar için mücadele etmeye devam edeceğiz.” denildi.

Avukatlar Sendikası’nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Avukatlar Ölüyor! Genç meslektaşlarımız ekonomik ya da başkaca sebeplerle hayatlarından vazgeçiyor. Maalesef aynı sıraları paylaştığımız sınıf arkadaşlarımızın intihar haberlerini alıyoruz. Neden avukatlar intihar ediyor? Neden genç meslektaşlarımız hayatlarından vazgeçiyor? Bu konu neden araştırılmıyor?

Her intihar toplumsal bir cinayettir. Meslektaşlarımızı bir cendere gibi içine alan sorunlar, bir meslek sorunu haline gelmiştir. Tüm barolara bu sorumluluktan kaçamayacaklarını hatırlatıyoruz. Geleceksizlik, umutsuzluk ve mutsuzlukla savaşan stajyer ve genç avukatlar için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bugün acı haberini aldığımız genç meslektaşımızın ailesi ve sevenlerine sabır diliyoruz.”