Avcılar Belediyesi'nde grev kararı

Avcılar Belediyesi işçilerinin örgütlü olduğu Belediye-İş Sendikası, sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine bugün belediye binasına grev kararını astı.

Avcılar Belediyesi'nde grev kararı

Belediye-İş Sendikası 2 No’lu Şubesi’nin CHP’li Avcılar Belediyesi’nde bin 200 işçiyi kapsayan sözleşme görüşmelerinde ücret konusunda anlaşma sağlanamadı.

Sendika, arabulucu görüşmelerinin de sonuç vermemesi üzerine grev kararı alındı. Karar, belediye binasının kapısına asıldı.

Belediyesi önünde yapılan açıklamada konuşan Belediye-İş Genel Başkan Yardımcısı Bayram Özkan, Biz istiyoruz ki bu kez kendisine sosyal demokrat diyen, solcu diyen sayın başkanımız anamızın ak sütü gibi helal olan alın terimizin karşılığını, insan gibi çalışıp insan gibi yaşayacağımız bir ücreti bize versin. Biz de hep beraber, birlikte omuz omuza halay çekelim, o gün bizim için de çocuklarımız için de bayram günü olsun” dedi.

Sendikadan yapılan açıklamada da şöyle denildi:

Sendikamız ile Avcılar Belediyesi BATHONEA Yapı A.Ş. arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, belediye yönetiminin sürdürdüğü uzlaşmaz tutum nedeniyle uyuşmazlıkla sonuçlanmıştı. Yasal sürecin devamı olarak bugün Avcılar Belediyesi’ne grev kararını astık.
Sürecin başından beri iyi niyetli çabalarımız, toplu sözleşmenin masada bitmesi için verdiğimiz uğraş ne yazık ki belediye yönetiminde karşılık bulmadı. Avcılar Belediyesi’nde geçen yönetim döneminde büyük mücadeleler verdik ve bugünkü kazanımlarımızı elde ettik. Dün verdiğimiz mücadeleyi bugün de vermeye hazırız. Kimsenin bundan şüphesi olmasın.

Avcılar işçisine ‘ya açlık ya da işsizlik’ dayatmasını yapan bu anlayışı reddediyoruz. Avcılar Belediyesi yönetimi, hayat pahalılığının akıl almaz boyutlara çıktığı bugünlerde uzlaşmaz tavrını bir kenara bırakmalı ve toplu sözleşmenin masada bitmesi için üzerine düşeni yapmalıdır. Biz, toplu sözleşmenin masada anlaşmayla bitmesini istiyoruz.”