Askıda ekmek kuyruğunda bekleyen yurttaşlar isyan etti

İzmir Buca’da ‘askıda ekmek’ kuyruğuna giren yurttaşlar isyan etti.

Askıda ekmek kuyruğunda bekleyen yurttaşlar isyan etti

Elektrik ve doğal gaz başta olmak üzere hemen her ürüne gelen zamlarla beraber askıda ekmek kuyrukları uzadı. İzmir’in en kalabalık ilçelerinden Buca’da ekmek alabilmek için sıra bekleyen yurttaşlardan biri, “Amelelik yapıyorum. 110 lira yevmiye veriyorlar. Elektrik parası gelmiş 550 lira. Ne yapabilirim ki” derken bir başka yurttaş, “İşim olsa gelip buradan ekmek almam. İş arıyorum” diye konuştu. Fırıncı Edip Velioğlu ise “Sırayı gören hayırseverler yardımcı olmak istiyor. Biz de bağışları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz” dedi.

“HİÇ ALAMAYAN EVİ, YERİ, YURDU OLMAYAN İNSANLAR VAR”

ANKA Haber Ajansı’nın görüntülediği ekmek kuyruğunda bekleyen bir yurttaş, “Onlarca insan her gün burada sabah 8’den akşam 7 buçuğa kadar ekmek alabilmek için dikiliyor. Vatandaş 200-300 lira veriyor, ekmek dağıtılıyor. Ben iyi kötü 3-5 lira kazanıyorum lakin hiç alamayan; evi, yeri, yurdu olmayan insanlar var” dedi.

İş bulamamaktan yakınan bir başka yurttaş, “İş arıyoruz, kapıdan kovalıyorlar. İş vermiyorlar. İşim olsa gelip buradan ekmek almam, işimiz yok” derken amelelik yaptığını belirten bir kişi, “Verirlerse iki ekmek alıyorum gidiyorum. İnşaatta işçilik yapıyorum. 110 lira yevmiye veriyorlar. Ne yaparsın? Elektrik parası 550, su parası 300 lira gelmiş. Yapacak bir şey var mı, yok” diye konuştu.