Aşiretiyle birlikte CHP'ye katıldı, Kılıçdaroğlu rozet taktı

Daha önce sırasıyla DYP, HDP ve AKP’ye katılan aşiret lideri İskender Ertuş, aşiretiyle birlikte bu defa CHP’ye katıldı.

Aşiretiyle birlikte CHP'ye katıldı, Kılıçdaroğlu rozet taktı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’ye katılan Ertoşi aşireti lideri İskender Ertuş ve beraberindekileri makamında kabul etti.

Kılıçdaroğlu, CHP’ye katılan bin 37 kişi adına Ertuş’a parti rozeti taktı. Görüşmede Kılıçdaroğlu’na, CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel ve CHP Doğu Masası Koordinatörü Devrim Barış Çelik eşlik etti.

YENİ DURAĞI CHP

Doğru Yol Partisi’nin iktidar olduğu 90’lı yıllarda kitlesel olarak DYP’ye katılan Ertuşi Aşireti Lideri İskender Ertuş, sonra Erdoğan’ın iktidarıyla birlikte AKP’ye katıldı. Ertuş, “çözüm süreci”yle birlikte 2015 yılında dümeni bu kez HDP’ye kırdıç Ertuş’a o dönem HDP Genel Başkanı olan Selahattin Demirtaş, Cumhuriyet Caddesi’ndeki büyük mitingde HDP rozetini takarak partiye kabulünü gerçekleştirmişti.

HDP’den ayrılan Ertuş, 24 Haziran 2018 erken seçimleri öncesi ise AKP’den Van Milletvekili aday adaylığı başvurusu yapmıştı.