Asgari ücrette üçüncü toplantı tarihi belli oldu

Komisyon 20 Aralık tarihinde saat 14.00'te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda toplanacak.

Asgari ücrette üçüncü toplantı tarihi belli oldu

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun üçüncü toplantısı için geri sayım devam ediyor. Doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise tüm yurttaşları ilgilendiren yeni asgari ücreti belirleme çalışmalarında süreç devam ediyor.

Habertürk’ün aktardığına göre, Asgari ücrette üçüncü toplantı tarihi belli oldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, üçüncü toplantısını 20 Aralık Salı günü saat 14.00’te yapacak.

İLK RAKAMLAR MASAYA GELECEK
Yeni asgari ücreti belirlemek için iki kez toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun bu toplantıda tarafların ilk rakamları telaffuz etmesi bekleniyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci toplantısını 14 Aralık tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda gerçekleştirmişti.

Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından açıklama yapan Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, toplantıda rakam konuşulmadığını söylemişti. Kavlak, “Toplantıda rakam konuşulmadı. TÜİK’ten istediğimiz rakamların bir kısmı geldi, bir kısmı gelmedi. İşveren desteği için talebimizi yineledik” demişti. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç ise “Nihai rakam için yeniden toplanacağız” ifadelerini kullandı.